60 otel hedefledi 20’de karar kıldı

Güncelleme Tarihi:

60 otel hedefledi 20’de karar kıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2014 01:06

Ekonomik şehir otelciliği alanında faaliyet gösteren ve ilk otelini 2007’de açan Akfen GYO, yola 60 otel hedefi ile çıkmıştı.

Haberin Devamı

Portföyünde 16 otel bulunan 4 yatırımı devam eden şirket 20 otelde durma kararı aldı. AKFEN GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süha Güçsav, “Artık mevyeleri toplama dönemine geldik. Tuzla, Karaköy, Moskova ve Ankara’daki yeni oteller açıldıktan sonra rayına oturmasını bekleyeceğiz. Şirketin borçlarını ödeyip temettü öder duruma getireceğiz. Doğru zamanda bu işletmeleri satacağız” dedi. Trabzon, Gaziantep Eskişehir, Kayseri gibi illerde de oteleri bulunan şirket Anadolu illerinde yatırım yapmayacak. Bu illerdeki satış fiyatlarının beklentilerinin altında olduğunu söyleyen Güçsav, “Önemli bir fırsat olursa büyükşehirde yatırım olabilir ama Anadolu illeri artık olmaz” dedi.

İLK 5 YILDIZ KARAKÖY’E

Şehir otelciliğinde Accor ile partner olan Akfen 2 yılda oda sayısını 3 bin 641’e çıkaracak. Şirketin Novotel adıyla Karaköy’de açacağı otel, markanın ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyor. Eski Kozluca Han Arazisinde yapılan 200 odalı otelin 2015’in ilk çeyreğinde açılması planlanıyor. Projenin yatırım değeri ise 34 milyon Euro. Anadolu Yakası’nda ilk yatırım ise Tuzla’da olacak. Tersaneye yakın İbis Otel markası ile açılacak otel 200 odalı olacak ve 2015’de açılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!