6 yaşında ayrıldığı Türkiye’ye adaları satmak için döndü

Güncelleme Tarihi:

6 yaşında ayrıldığı Türkiye’ye adaları satmak için döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 00:00

CNR Holding kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından düzenlenen Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı dün açıldı.

Türkiye’den yaklaşık 150 projenin sunulduğu fuardaki tek yabancı firma ise Yunanistan’dan gelen ve Rodos ve Mikanos gibi adalardaki lüks gayrimenkulleri satışa sunan Satori Real Estate firması oldu. İstanbul doğumlu olan ve 6 yaşında İstanbul’dan ayrılarak Yunanistan’a yerleşen Satori Real Estate firmasının sahibi Mary Georgopoulou, iki taraflı ilişkiler geliştirmek için fuarda yer aldığını söyledi. Fuarda lüks villalarla yer aldığını ancak portföyünde otel arazisi ve otel yatırımlarının da bulunduğunu belirten Georgopoulou, “Eğer Türk işadamları isterlerse, Mikanos’ta ya da diğer adalarda otel yapmaları için yardımcı olabilirim” dedi.

Bodrum’da villa

Fuara yalnızca Yunan adalarındaki lüks villaların satışını yapmak için katılmadıklarını anlatan Georgopoulou, şunları söyledi: “Türkiye’den Çeşme, Bodrum, Fethiye, Marmaris ve İstanbul’daki yalıları da portföyümüze katarak bunları Yunanistan’da pazarlamak istiyoruz. Fuarda bir standla yer alıyoruz ama alıcı gözüyle de bakıyoruz. Ayrıca Türk ve Yunan işadamları arasında bağlantı kurmak için de bu fuara katıldım. Türkiye’de emlak fuarına katılacağını öğrendiklerinde, bazı Yunan firmaların bana ulaştı. Bir inşaat firması, bu fuarda sunacağım katalogda yer almak istedi. Ayrıca Türkiye’de iş yapmak için yeni ortaklar bulmamızı da isteyenler oldu.”

Türkiye’yi izliyoruz

Yunanistan’ın bir kriz içerisinde olduğunu ancak bu krizin gayrimenkul fiyatlarına yansımadığını ifade eden Georgopoulou, “Gayrimenkullerin sahibi zengin insanlar olmakla birlikte, evlerinin değerlerinin düşmesini istemiyor. Bu nedenle fiyatlarda herhangi bir oynama olmadı. Yunanistan’ın krizden çıkış konusunda Türkiye’yi izlemesi gerekiyor. Türkiye 20 güçlü ekonomi arasında. Biz bunun farkında olduğumuz için geldik” diye konuştu.

Yönümüzü kentsel dönüşüme çevirdik

FUARIN açılışını yapan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, “Türkiye’nin 245 noktasında kentsel dönüşüm uyguluyoruz. 500 bin konut hedefini yakaladık. Şimdi TOKİ olarak bütün yönümüzü kentsel dönüşüm noktasına hedefleşmiş durumdayız” dedi. Bayraktar, şunları söyledi: “Siyasi kaygılardan sıyrılarak kentsel dönüşümün tüm tarafların katılımıyla tamamlanması gerekiyor. Çünkü kentsel dönüşümü olmayan ülkeler gelişmişliğini sağlayamaz. Buna en iyi örnek İspanya ve Güney Kore’dir. Kentsel alt yapısı Türkiye gibi olan bu iki ülke kentsel dönüşüm planlarıyla gelişen ülkeler statüsüne yükseldiler. Kentsel dönüşüm için 250 milyar dolar ayıran Brezilya’da yakında gelişmiş ülkelerden olacak. Türkiye de bu yolu izlemeli.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!