6 milyon internetçi için büyük işbirliği

Güncelleme Tarihi:

6 milyon internetçi için büyük işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

Doğan Medya Grubu, Nortel Networks-Netaş, Compaq ve Microsoft'la bir anlaşma imzalayarak Türkiye'nin en büyük internet şebekesini kurmak üzere kolları sıvadı. DMG Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, ‘‘Kuracağımız şebekeyle 2002'de 6 milyona ulaşacağı öngörülen internet kullanıcılarının yüzde 30'unu kucaklamayı hedefliyoruz’’ dedi.

İnternetin Türkiye'de yaşam biçimine dönüşmesini misyon edinen Doğan Medya Grubu (DMG), Nortel Networks-Netaş, Compaq ve Microsoft ile işbirliği yaparak Türkiye'nin en büyük internet şebekesini kurmak için dev bir adım attı.

Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, imza töreninde yaptığı konuşmada, grubun medya, telekom ve internet dünyasında yeni adımlar attığını belirterek, ‘‘21'inci yüzyılda dijital TV, kablolu televizyon, internet ve telekomünikasyon alanlarındaki yeni yatırımlarla aktif olduğumuz iş alanlarında sinerji yaratan ve bireyi ön planda tutan yatırımlara hız vermekteyiz’’ dedi. Dünyada bir amaç değil, araç halini alan internetin ülke çapında yaygınlaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten Yalçındağ, şunları söyledi:

‘‘Türkiye'nin en büyük internet şebekesini kuruyoruz. Ülkemizde şu anda 700 bin internet kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Bu rakamın önümüzdeki 3 yıl içinde her yıl ikiye katlanarak artacağını, sayının 2002 sonunda 6 milyona ulaşmasını bekliyoruz. Pazarın yüzde 30'unu almak arzusundayız. Türkiye'de her eve internet bağlantısı ve gereken donanıma ek olarak internetin bireylerin hayatını nasıl kolaylaştırdığı yolunda bilgilendirilmesi için de tüm kaynaklarımızı seferber edeceğiz.’’

Stratejik partner olarak Nortel Networks-Netaş'ı seçtiklerini söyleyen Yalçındağ, şirketin artan internet trafiğini karşılamada avantaj sağlayacağını anlattı. Nortel Networks-Netaş'ın sağlayacağı yüksek teknoloji ile kullanıcılara pazardaki en hızlı internet servislerini sunacaklarını anlatan Yalçındağ, ‘‘Kullanıcılarımız esas ayrıcalığımızı kendilerine sunacağımız benzersiz içerik ve servislerden anlayacaklar’’ diye konuştu.

ZENGİN SANAL DÜNYA

Doğan On-Line Genel Müdürü Hanzade Doğan ise projenin alt yapısında kullanılacak olan Nortel Networks-Netaş CV 1800 sistemleri sayesinde hızlı ve kesintisiz bağlantı sunulacağını belirtti. Doğan, ‘‘Proje yönetimini tasarım ve uyarlama çalışmalarını Compaq'ın yapacağı, Microsoft teknolojilerinin kullanıldığı sitemizde e-posta, web sayfası, e-card gibi servislerin yanında çok zengin sanal bir dünya yaratmaktayız’’ dedi. Türkiye'nin en büyük içerik üreticisi Doğan Medya Grubu'nun ocaktan itibaren ‘‘Web'de Türkçe içerik yok, insanlar internete bağlanıp ne yapsınlar’’ tartışmalarına son vereceğine de değinen Hanzade Doğan, ‘‘Sanal dünyada kullanıcılarımız birçok konuda derinlemesine bilgi bulmanın yanında, interaktif dünyanın sağladığı diğer servislerden de yararlanacak’’ dedi.

İmza törenine kimler katıldı?

DOĞAN MEDYA GRUBU:

DMG Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, DMG Başkan Vekili Ertuğrul Özkök, DMG Başkan Vekili Soner Gedik, Doğan On-Line Genel Müdürü Hanzade Doğan, Milpa Genel Müdürü Yalçın Balcı, Doğan On-Line Teknoloji Direktörü Ahmet Dalman, DMG Başkan Asistanı Teoman Tuğsuz.

NORTEL NETWORKS-NETAŞ:

Genel Müdür Sait Gözüm, Lisanslı İşleticiler Grup Direktörü Müjdat Altay, Pazarlama İşletim Lisanslı İşleticiler Direktörü Naci Üstün, Data Şebekeleri Çözümleri Direktörü İhsan Tuğcuoğlu, Halkla İlişkiler Müdürü Müge Denli.

COMPAQ TÜRKİYE:

Compaq Türkiye Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, Compaq Türkiye PC Ürünleri Bölüm Müdürü Fikret Ergüder, Compaq Türkiye Kanal Satış Müdürü Emin Kurşun, Compaq Türkiye Profesyonel Servisler Müdürü Can Yegül.

MICROSOFT TÜRKİYE:

Microsoft Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Microsoft Türkiye Internet Grup Müdürü Mustafa Kılıçaslan.

Bilgi birikimi Türkiye'ye akacak

COMPAQ Türkiye Genel Müdürü Mehmet Nalbantoğlu, şöyle konuştu: ‘‘Proje ile dünyadaki bilgi birikimlerini Türkiye'ye tanıtmaktan memnuniyet duyuyoruz. Dünyada her 10 İnternet sevis sağlayıcısından 8'i ve en çok ziyaret edilen siteler Compaq çözümlerini kullanmaktadır. Compaq Profesyonel Hizmetler grubunca verilecek danışmanlık ve proje yönetimi hizmetleri, DMG projesi kapsamında verilecek katma değerli servislerin benzersiz özelliklerle sunulmasını sağlacaktır.’’

Yazılım altyapısı Microsoft'tan

MICROSOFT Türkiye Genel Müdürü Süreyya Ciliv şunları söyledi: ‘‘Türkiye'nin önde gelen medya kuruluşlarından DMG'nin yeni İnternet yatırımını Microsoft üzerinden yapmasını sevinçle karşılıyoruz. Bu anlaşma ile grubun yeni ISP ve portal'ının yazılım altyapısı Microsoft teknolojilerinden oluşacak. Bu proje çerçevesinde yayın işbirliği yapacağımız Nortel Networks-Netaş ve Compaq ile Doğan Medya Grubu'nun projeyi en kısa zamanda başarıyla hayata geçirmesini sağlayacağız.’’

ABD'deki internet trafiğinde Nortel ağırlığı

NETAŞ Genel Müdürü Sait Gözüm, DMG'nin İnternet yapısını geliştirmek için Nortel Networks-Netaş çözümünü seçmesinden heyecan duyduklarını dile getirdi. Gözüm, şunları söyledi:

‘‘Bugün Kuzey Amerika İnternet trafiğinin yüzde 75'ini Nortel Networks ürünleri taşımaktadır. Avrupa'da da her yeni 9 servis sağlayıcısının 7'si Nortel Networks çözümlerini tercih etmektedir. Türkiye çapında internet servisi vermek üzere dört aşamada yapılacak olan DMG projesi için kurulacak CVX 1800 sistemleri ile üstün servis kalitesi sağlanırken, şebekenin altyapısında yine Nortel Networks ürünü SDH taşıyıcı omurga ile gelişmeye açık bir platform yaratılacaktır.’’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!