6 milyar dolarlık sektörün tek üreticisi Türkiye

Güncelleme Tarihi:

6 milyar dolarlık sektörün tek üreticisi Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2016 15:19

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri Dondurma, Çikolata ve Teknoloji Fuarı IBATECH 2016, 14-17 Nisan tarihleri arasında kapılarını açıyor. Fuara, 20 ülkeden 70 bin ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

Fuara, 30’un üzerinde firma doğrudan katılım gerçekleştirirken Ekonomi Bakanlığı desteğiyle Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Hollanda, Irak, İran, İsrail, Etiyopya ve daha pek çok ülkeden alım heyetleri de fuarı ziyaret edecek. 

Günde 125 milyon ekmeğin üretildiği Türkiye’de ciddi oranda da ekmek israfı söz konusu. Bu kadar büyük bir ekmek üretimine karşı israfı önleyecek ve yeni teknolojisiyle kanser vakalarında ciddi bir azalma sağlayacak inovatif ürünler fuarda sergilenecek.

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Gençoğlu konu ile ilgili şunları kaydetti: “Doğu’da Çin’i düşünerek Almanya’ya kadar bir çizgi çektiğimizde bu alandaki hiçbir ülkede üretim yok, katma değeriyle 6 milyar doları bulan sektörün tek üreticisi Türkiye. Çin ile rekabet etmediğimiz ender sektörlerden biri, çünkü Çin’de de üretim yok. Teknolojiyi yüzde 100 kendi imkanlarımızla üretiyoruz. Özellikle Konya, Avrupa’nın çok ilerisinde bir teknoloji kullanıyor. Bugüne kadar yaygın olarak kullanılan eski tip fırınların yerini alan ve fuarda sergilenecek yeni ekmek fırınları, pişirme sırasında içeride biriken, ekmeğin üzerine yapışan ve kanserojen etkisi olan karbon partiküllerini yok ediyor. Türkiye’de üretilen bu yeni teknoloji fırınlar kanser vakalarında önemli bir azalma sağlayacak” dedi.

 

BAKMADAN GEÇME!