6 dakikada bir eve hırsız giriyor anahtarcı ‘eğitim’ çağrısı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

6 dakikada bir eve hırsız giriyor anahtarcı ‘eğitim’ çağrısı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2010 00:00

Türk anahtarcı, kilitçi ve çilingirler; anahtarcılar arasındaki işbirliğinin ilerletilmesi için kurulan Avrupa Anahtarcılar Federasyonu’nun (ELF) 2010 Kongre ve Fuarı’na ilk kez ev sahipliği yaptı. Organizasyon için Türkiye’ye gelen ELF Başkanı Dave O’Toole, “Ana misyonumuz, anahtarcılar arasındaki işbirliğini güçlendirmek ve eğitim faaliyetleri ile onların mesleki gelişimine katkıda bulunmak” dedi.

Kilit ve kapı montajı önemli

Fuarda ‘maymuncuk’larla eğitim amaçlı gösteriler yapıldığını bildiren Dave O’Toole, kilitler kadar kilit-kapı montajının da önemli olduğunu belirtti. Dave O’Toole, “Türkiye’de her 6 dakikada bir evlere hırsız giriyor, Avrupa’da bu sayı nedir” sorusu üzerine, Avrupa’da da her 60 saniyede bir eve hırsız girdiği bilgisini verdi. Dave O’Toole, “Kilit kalitesi önemli. Biz organizasyon olarak düzenli olarak toplantı ve eğitimlerle üyelerimizi, kilit sektöründeki yeni teknolojiler hakkında bilgilendiriyoruz. Yeni pazarlar geliştirilmesi, eğitim stratejileri belirlenmesi için çalışıyoruz” diye konuştu.

Belge arayın

İstanbul Anahtarcılar Odası Başkanı ve aynı zamanda Anahtarcılar, Çilingirler ve Kilitçiler Federasyonu Genel Başkanı Sinan Bakkal, sektördeki sorunlara dikkat çekerken, vatandaşları uyardı: “Türkiye’de 8 bin 500 anahtarcı, kilitçi esnafı var. Fakat ustalık belgesi olanların sayısı çok az. İstanbul’da odamıza üye sadece 850 usta var. Oysa kentte 3 bin 500 anahtarcı, çilingir bulunuyor. Vatandaşlar evlerine çağırdıkları çilingirlerin ustalık belgesi olup olmadığını araştırmıyor. Ustalık belgesi düzenlemesi yasalarda var.”

Kale 75 ülkeye ihracat yapıyor

KALE Kilit’in Genel Müdürü Ali İhsan Yalçın, Türkiye’deki anahtar ve kilit pazarının 170 milyon dolar olduğuna dikkat çekerek “Dünyada ilk 5’te 1’er milyar doları geçen üreticiler var. Yıllık 200 milyon dolar üretim yapıyoruz. 75 ülkeye, 100 milyon doları geçen ihracatımız var. 1400 kişiye istihdam sağlıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!