6.5 milyar Euro’luk düdük

Güncelleme Tarihi:

6.5 milyar Euro’luk düdük
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 00:00

Şampiyonlar Ligi’nde ilk düdük bugün çalıyor. 6.5 milyar Euro’luk futbolcu değerine sahip olan 32 takımın mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi, bu yıl 754 milyon Euro dağıtacak.

Haberin Devamı

DÃœNYANIN en deÄŸerli spor organizasyon-larının başında gelen Åžampiyonlar Ligi bugün baÅŸlıyor. Futbolcu deÄŸerleri bakımından 6.5 milyar Euro’luk büyüklüğe ulaÅŸan 32 takımın mücadele edeceÄŸi Åžampiyonlar Ligi kulüplerin kasasını da dolduracak. Mayıs ayı sonuna kadar kulüplere 754 milyon Euro ödül dağıtacak olan Åžampiyonlar Ligi’nde puan alamayan takım bile kasasına 8 milyon Euro’dan fazla para koyacak. Â

Ä°spanyol rekabeti

Futbolcu değerleri bakımından Şampiyonlar Ligi’nin en değerli takımı bu sezon Barcelona olacak. 654 milyon Euro’luk değere sahip olan İspanyol temsilcisini 601 milyon Euro’yla rakibi Real Madrid takip ediyor. İspanya ligde 4 takımıyla yer alıyor. İspanyol kulüplerinin en yakın takipçisi ise İngilizler oluyor. Manchester City ve Manchester United sahip oldukları futbolcularla Şampiyonlar Ligi’nin en değerli takımları arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Cimbom 18’inci

Galatasaray ise 138 milyon Euro’luk futbolcu değeriyle Şampiyonlar Ligi’nde 18’inci sırada yer alıyor. Son yıllarda tek takımla mücadele ettiğimiz ligde sarı-kırmızılı takım sezon sonunda en az 20 milyon Euro kazanmış olacak. Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde tur atladıkça kazancını da arttıracak. Ligde bu güne kadar en çok para kazanan Türk takımı ise Beşiktaş oldu. Siyah-beyazlılar bugüne kadar kasasına 49 milyon Euro para koymayı başardı. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi’nden son 5 sezon içerisinde 19 milyon Euro gelir sağladı.

Nordsjaelland sonuncu

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek 32 takım arasında futbolcu değeri en düşük takım ise Danimarka temsilcisi Nordsjaelland oldu. 15 milyon Euro’luk değere sahip olan Danimarka temsilcisi 387 milyon Euro’luk Chelsea ve 307 milyon Euro’luk Juventus’un grubunda yer alıyor.

754 milyon Euro nasıl dağıtılacak

· Lige katılım payı olarak 239 milyon Euro eşit olarak dağıtılacak.
· Galibiyet ve beraberlikler için takımlar 79 milyon Euro ödenecek.
· Yayın ve reklam havuzundan takımlar 341 milyon Euro para alacak.
· 2’nci tura kalan takımlar 48 milyon Euro’yu paylaşacak.
· Çeyrek finale kalanlara 26.4 milyon Euro ödenecek.
· Yarı finalde 4 takım 16.8 milyon Euro kazana-cak.
· Kupayı kazanan 9 milyon Euro bonus alacak.
· 2’nci olan takım 5.6 milyon Euro ek gelir elde edecek.
· Toplamda UEFA 32 takıma 754 milyon Euro verecek.

Haberin Devamı

Ligin en deÄŸerli ilk 10 oyuncusu

· Lionel Messi (Barcelona); 120 milyon Euro
· Cristiano Ronaldo (Real Madrid); 100 milyon Euro
· Andres Iniesta (Barcelona); 70 milyon Euro
· Wayne Rooney (Manchester United); 65 milyon Euro
· Cesc Fabregas (Barcelona); 55 milyon Euro
· Aguero Kun (Manchester City); 51 milyon Euro
· David Silva (Manchester City); 50 milyon Euro
· Hulk (Zenit); 45 milyon Euro
· Robin van Persie (Manchester United); 43 milyon Euro
· Franck Ribery (Bayern Münih); 42 milyon Euro

Chelsea 60 milyon Euro kazandı

GEÇEN yıl Şampiyonlar Ligi’ni kazanan İngiliz ekibi Chelsea 60 milyon Euro’yla en çok para ödülü kazanan takım oldu. Trabzonspor ise toplam 23 milyon 92 bin 222 Euro ödül kazandı. Şampiyonlar Ligi finaline kalan Bayern Münih ise 41 milyon Euro aldı. Şampiyonlar Ligi yarı finalistlerinden Barcelona, 40 milyon Euro ödül kazanırken, Milan ise 39 milyon Euro kazandı. Real Madrid ise 38 milyon 434 bin Euro para ödülü kazandı. Şampiyonlar Ligi’nde 6 maçını da kaybeden Dinamo Zagreb, 8 milyon Euro ödül aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!