Dünya Bankası Başkanı’na çorap gönderme seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Dünya Bankası Başkanı’na çorap gönderme seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2007 00:00

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Türkiye ziyaretinde çoraplarındaki iki büyük delikle görüntülenince Türk ve dünya basınına haber olmakla kalmadı Türk çorapçıları Wolfowitz’i çorap yağmuruna tuttu. Aytuğ Çorap ve Ultra Çorap ömür boyu Wolfowitz’in çorap ihtiyacını karşılamak için kolları sıvadı. Aytuğ, çoraplara Wolfowitz’in ismini de yazdırdı.

TÜRKİYE ziyareti sırasında, delik çoraplarıyla görüntülenen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz, Türk ve dünya basınında haber olunca Türk çorapçılar kendisini çorap yağmuruna tuttu. Ultra Çorap, Dünya Bankası Başkanı’na 60 çift çorap gönderirken, Aytuğ Çorap, Paul Wolfowitz’in isminin yazıldığı 144 çift çorabı yola çıkardı. Çorap Sanayicileri Derneği de 12 çift çorap gönderiyor.

DELİK MESAJ MI : İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Çorap Meslek Komitesi Başkanı ve Ultra Çorap’ın sahibi Özkan Karaca, Paul Wolfowitz’e en iyi kalitede 60 çift çorap gönderdiklerini belirterek, "Delik çorapla acaba bir mesaj mı verilmeye çalışılıyor. Başkan bize mesaj vermesin. Avrupa Birliği’ne üyeliğimiz için destek olsun" dedi.

ÇORABA VERİLEN DEĞER: Özkan Karaca, dünya ekonomisinin patronlarından birinin imkansızlıktan değil çoraba yeterli değeri vermediği için delik çoraplarla yakalandığını belirterek, şöyle konuştu: "Çoraba verdiği değer, bir çorap sanayicisi olarak beni çok üzdü. Bu nedenle kendisine çorap göndermeye karar verdim. Türk çoraplarının kalitesinden kendisini haberdar etmek istedim. Hem sektörümüzün, hem ülkemizin tanıtımına katkı olsun."

ÖMÜR BOYU BİZDEN: Aytuğ Çorap Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kavuncu, ömür boyu Wolfowitz’in çorap sponsoru olacaklarını duyurarak, "Wolfowitz’in yardımcılarından, Dünya Bankası Tacikistan Temsilcisi Cevdet Denizer’i tanırım. Ona danıştık. Böyle bir şey uygun olur mu diye sorduk. Olumlu yanıt alınca kolları sıvadık. 12 düzine yani 144 çift çoraba Paul Wolfowitz’in ismini de yazarak ürettik" diye konuştu. Ayakları büyük olan Wolfowitz’e özel üretim yaptıklarını anlatan Kavuncu, her yıl çorap göndermeyi sürdüreceklerini bildirdi. "Hem sektörü, hem ülkemizi tanıtalım. Hiç değilse yamasını biz kapatalım" diyen İsmail Kavuncu şöyle konuştu: "Delik çorap çok insani bir şey. İstemese de insanların başına gelebilir. Yabancılar ayakkabı çıkarma alışkanlıkları olmadığı için bizim gibi temkinli değiller."

ÇSD’DEN 12 ÇİFT: Çorap Sanayicileri Derneği (ÇSD) Başkan Yardımcısı Ümit Özüren ise yaşanan olayın çok büyük talihsizlik olduğunu dile getirerek, "Türk çorabının ABD’deki tüketimi arttığı taktirde bu tür olaylar daha az yaşanacaktır" dedi. Özüren, çorapta delik olmasının, ürünün kalitesi ve kullanımıyla doğru orantılı olduğunu, kaliteli bir çorapta kullanma talimatına uyulduğu zaman bu tip sorunların kısa vadede yaşanmadığını dile getirdi. Özüren, ÇSD olarak kaliteli Türk çorabına dikkat çekmek üzere Paul Wolfowitz, için Dünya Bankası’nın ABD’deki merkezine 12 çift erkek çorabı göndereceklerini de bildirdi.

Wolfowitz’in ekonomisi Türkiye kadar iyi değil

İNGİLİZ The Guardian ise haberi ’Zirvedeki ekonomistin çorap bütçesinde delik’ başlığıyla verdi. Haberde her yıl milyonlarca dolar borç veren Dünya Bankası liderinin giyim bütçesinin lime lime olduğu belirtildi. Türkiye’nin aldığı yolu takdir eden Wolfowitz’in, uzun süre önce finansal çöküşün kıyısından dönen Türkiye kadar iyi durumda olmadığı belirtilirken, herkes kadar şaşıran Wolfowitz’in durumu metanetle karşılayarak giyim konusundaki yetersizliğini saklamaya çalışmadığı vurgulandı. Gazetenin blog sayfası ise daha acımasız davranarak hem "Yama yap şunlara" hem de "Kahretsin" anlamına gelen "Darn it, Wolfowitz" başlığı ile haberi verdi. "Jilet gibi takımları ve şahinliği ile tanınan Wolfowitz içindeki kılıksızlığı gösterdi" denen yazıda "Sayfamızın görsel içeriğinin yanında haberlerin kokusunu da yansıtacak bir teknolojiye sahip olmaması iyi bir şey" yorumu yapıldı.

AFP de ’Türkler çorap gönderiyor’ haberi yaptı

DÜNYANIN önde gelen haber ajanslarında AFP de Paul Wolfowitz’in Selimiye Camii gezisi sırasında iki delikli çoraplarla görüntülendiğini duyurarak, "Müslüman geleneklerine göre camiye girmeden ayakkabılarını çıkaran Dünya Bankası Başkanı gri çoraplarındaki iki büyük deliği göstermiş oldu" ifadelerine yer verdi. AFP, Türk çorap üreticilerinin kaliteli Türk çorabı göndermeye niyetlendiğini de kaydetti.

Delik çoraplar YouTube’da en çok izlenen video oldu

TÜM dünya basınının gündemine oturan Dünya Bankası Başkanı’nın delik çorapları video sitesi YouTube’un da en çok izlenenlerinden oldu. Delik çoraplı Paul Wolfowitz’in görüntüsü, YouTube’da önceki gün haber kategorisinde "en çok izlenen" ve "en çok yıldız alan" görüntüler arasına girdi. Internet bloglarında da Wolfowitz’in delik çorapları çok sayıda yorum aldı. Irak savaşı nedeniyle eleştirilen Wolfowitz, Yüzüklerin Efendisi filmindeki bazı karakterlere de benzetildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!