İpekçi, postacılarda beden tutturamamış

Güncelleme Tarihi:

İpekçi, postacılarda beden tutturamamış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2006 00:00

PTT’nin Cemil İpekçi’ye diktirdiği kıyafetler postacılara olmadı. Bağımsız Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Hüseyin Öneren, PTT Genel Müdürlüğü tarafından tasarımı ve dikimi ünlü modacı Cemil İpekçi’ye yaptırılan postacı kıyafetlerinde birçok sorun olduğunu ve bu nedenle birçok dağıtıcının bu kıyafetleri kullanamadığını açıkladı.

PTT’nin bu yılki elbiseleri sipariş vermeden önce postacıların vücut ölçülerini belirlemediğini ifade eden Öneren, "Bizlerden işe girdiğimiz yıllarda alınan vücut ölçülerimize göre kıyafet sipariş edilmiş ve dikilen kıyafetlerin bizlere dağıtımı işe girdiğimiz yıllardaki beden ölçülerimize göre yapılmıştır" dedi. Bu nedenle pek çok postacının mağdur olduğunu ifade eden Öneren, şunları kaydetti: "Öte yandan vücut ölçüleri işe girdiği yıldan bu yana hiç değişmeyen arkadaşlarımızın da mağduriyeti söz konusudur. Şöyle ki, kışlık kıyafetlerimizden özellikle montlar üzerlerinde yazılı olan beden ölçülerinden 2-3 beden küçüktür. Bu yılki dağıtılan kıyafetleri giymemiz mümkün olmadığından hem bizler mağdur duruma düşmüş hem de kurumumuz giyemeyeceğimiz kıyafetlerden dolayı trilyonlarca zarara uğramıştır."

PTT: Ölçüler yeni iddialar komik

PTT Genel Müdürü Osman Tural, PTT’nin her yıl yazlık ve kışlık olmak üzere kıyafet alımı yaptığını ve bu alımlar için de her yıl başmüdürlüklerden personelin beden ölçülerinin yenilenerek alındığını söyledi. İddiaların doğru olmadığını hatta komik olduğunu belirten Tural, iddiaları öne süren şube başkanının meşhur olma hevesi içinde olduğunu söyledi. Tural, "Personelin üstüne olmayan kıyafet alınması gibi bir durumun olması mümkün değil. Biz her yıl yazlık ve kışlık kıyafet alırız. Önce başmüdürlüklerden personelin isimlerine göre beden ölçülerini alırız. Sonra ihaleye çıkarız. İddiaların hepsi uydurma" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!