Türk zeytinyağı ’Yerlim’e İtalya’dan ödül

Güncelleme Tarihi:

Türk zeytinyağı ’Yerlim’e İtalya’dan ödül
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2006 00:00

Türkiye’nin en büyük organik üretim çiftliklerinden, Kuşadası’ndaki Gürsel Tonbul Çiftliği’nde üretilen organik zeytinyağı İtalya’da düzenlenen uluslararası yarışmada ödül aldı. ’Yerlim’ markalı organik zeytinyağının ödüllendirilmesi, ilçede büyük sevinç yarattı.

İtalya’nın Andria Kenti’nde düzenlenen ’Biol 2006 Uluslararası Zeytinyağı Yarışması’na Türkiye’den başvuran firmalardan 10’u ön elemeyi geçerek yarışmaya katılmaya hak kazandı. Bunlardan da sadece ’Yerlim Organik Zeytinyağı’ ödüle değer görüldü.

BEŞ ÖDÜLDEN BİRİ: Yerlim, tüm dünyada ödüle layık görülen beş üründen biri oldu. Çiftlik sahibi Gürsel Tonbul, dünyanın her yerinden katılımcıların olduğu yarışmada Türkiye’yi temsil etmenin onurunu yaşadıklarını belirtti. Tombul, "Bu yıl onuncusu yapılan yarışmaya geleneksel sızma yöntemle ürettiğimiz organik zeytinyağıyla katıldık. Zeytinyağımız biyolojik, organik özelliğinin yanında kan yağının sıfır olması nedeniyle de büyük beğeni topladı ve ödüle değer bulundu. Dünyanın sayılı üreticileri, iddialı ülkeleri arasından sıyrılıp ülkemize bu ödülü kazandırdığımız, ürünümüzün uluslararası standartlarda olduğunu sertifikalandırdığımız için mutluluk duyuyoruz" dedi.

TAMAMI ORGANİK ÜRÜNLER: Gürsel Tonbul Çiftliği’nde yüzü aşkın ürün Tarım Bakanlığı’ndan alınan izin ve sertifikayla üretilirken, 350 dönüm arazi üzerine kurulu çiftlikte tamamı organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen şarap, zeytinyağı, zeytin, komposto, reçel, marmelat, sirke, pekmez, turşu ve salçalar ’Yerlim’ markasıyla satışa sunuluyor.

SERTİFİKALI TARIM: Çiftlikte sadece zeytinyağının değil, diğer organik ürünlerin de AB standartlarında üretildiğini belirten Tombul şöyle dedi: "Yaş sebze ve meyveler, konservelerin yanında sebze ve meyve kuruları, baharatlar temiz, kontrollü, sertifikalı, sürdürülebilir tarım teknikleri kullanılarak üretiliyor. Ürünlerin büyük bölümünde yararlı bile olsa hiçbir katkı maddesi kullanılmıyor."

Azerbaycan ve Kosova’ya  Türk zeytinyağı

BEYAZ et sektöründeki başarısını ve deneyimini zeytinyağı sektörüne de taşıyan Keskinoğlu Şirketler Grubu, Ravika markası ile zeytinyağı sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Keskinoğlu Şirketler Grubu, taş baskı, soğuk sıkım yöntemiyle geleneksel tarzda üretilen Ravika marka zeytinyağları ile yurtiçi ve yurtdışında pazar payını 1 yıl gibi kısa bir zamanda artırarak büyümeye devam ediyor. Keskinoğlu Şirketler Grubu, Ravika marka zeytinyağı ile 2005 yılında Kanada’ya ihracata başladı. 2006 yılında ise ilk kez bir Türk zeytinyağı markası Kosova ve Azerbaycan’da satılmaya başlandı. Zeytinyağı sektörüne yeni giren şirketin 2006 yılı sonu ihracat hedefi 1500 ton olarak belirlendi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!