Bozuk para eziyeti

Güncelleme Tarihi:

Bozuk para eziyeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2006 10:43

Vatandaş 1000 YTL'lik kredi kartı borcunu bozuk para ile ödemek isteyince olanlar oldu. Müşteri, 'Sayımı uzun sürer' diye bozuk parayı kabul etmeyen bankayı, Tüketiciler Birliğine şikayet etti.

Haberin Devamı

İstanbul'da, bir otomotiv firmasının oto lastiği bayiliğini yapan Şükrü Tezcan'a, müşterisi olan market sahibi, alacağına mahsuben tamamı madeni para olan 4 bin YTL verdi. Paranın bir bölümü ile değişik bankalardaki borcunu kapatan Tezcan, kredi kartı hesabı bulunan bir bankanın Bahçelievler Şubesi'ne gittiğinde ise farklı bir uygulamayla karşılaştı. Kredi kartı borcu olan 1000 YTL'yi madeni paralarla ödemek isteyen Tezcan'ın bu talebi, banka görevlilerinin “bu kadar bozuk parayı alamayız, sayımı uzun sürer” gerekçesiyle geri çevrildi.

Çabalarından sonuç alamayan ve son çare olarak Tüketiciler Birliği'ne şikayetçi olan Tezcan, kendisine kredi kartı veren bankanın uygulamasına anlam veremediğini söyledi.

Kendisine kredi kartı veren banka tarafından ödeme yapma çabasına rağmen sıkıntı yaşatılacağını aklına bile getirmediğini ifade eden Tezcan, “Borcumun son günüydü. Görevlilere, durumu anlattım. (Almazsanız faiz uygulayacaksınız) demememe karşın, (bizi ilgilendirmiyor) şeklinde yanıt aldım. (Bozuk para almıyoruz) denilince de itiraz ettim. Bu paraların Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olduğunu ve tedavülde bulunduğunu söyledim. Israrlarıma rağmen kabul ettiremedim.”

Bozuk para eziyeti

Şükrü Tezcan, bankayı Tüketiciler Birliği'ne şikayet etti



Bunun üzerine banka şubesinden çıkarak notere gittiğini anlatan Tezcan, ”Bahçelievler noterine bankanın madeni paralarımı almadığını, bunun için tespit yaptırmak istediğimi söyledim. Ancak, noter, bunun için yüksek bir meblağ ödemem gerektiğini belirtince vazgeçtim. Daha sonra, bankanın genel merkezini aradım, durumu izah ettim ama sorun çözümlenmedi” diye konuştu.

BANKA ÖZÜR DİLEDİ

Haberin Devamı

“Müşterilerimin verdiği parayı ben kabul ettim, ancak bankaya kabul ettiremedim” şeklinde dert yanan Tezcan, şunları kaydetti: “Kredi kartı borcumu, temin ettiğim banknotlarla ödedim. Ardından hakkımı aramak için Tüketiciler Birliği'ne gittim. Banka yetkilileri ile görüşüldü, özür dilediler. Bana, bir daha böyle bir olay yaşanmayacağı taahhüdünde bulundular. Ancak, bana bu çileyi de yaşattılar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!