‘50 Petkim'i idare ederim’ deyip, gitti

Güncelleme Tarihi:

‘50 Petkimi idare ederim’ deyip, gitti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1999 00:00

Haberin Devamı

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Aktaş, ‘‘50 Petkim olsa idare ederim’’ diyerek istifa etti. Aktaş, ‘‘Yapamadığım için bırakmıyorum. Görevi kabul ettiğim sırada çok ağır eleştiriler yapıldı. Kurumun arpalık olduğu yazıldı. Bu eleştiriler üzerine görevi hemen bırakmayı istemiştim’’ dedi.

Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Kutlu Aktaş, görevinden istifa etti. Devlet Bakanı Yüksel Yalova'ya iletilmek üzere dilekçesini İzmir Bölge Müdürü Hilmi Gültay'a teslim eden Aktaş, ‘‘Yapamadığım için bırakmıyorum. 50 Petkim olsa idare ederim. Ama görevi kabul ettiğim sırada çok ağır eleştiriler yapıldı. Kurumun arpalık olduğu yazıldı. Bu eleştiriler üzerine görevi hemen bırakmayı istemiştim’’ dedi.

Eleştirilerin kurumu da yıpratacağı düşüncesiyle ilk günlerde ayrılma girişimi olduğunu anlatan Aktaş, şunları söyledi: ‘‘18 Nisan'da girdiğim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybettim. Bana kamuda görevlendirme önerdiler. İzmir'le irtibatlı olduğum için 14 Temmuz'da Petkim'de yararlı hizmetler yapabileceğim düşüncesiyle kabul ettim. Ama basında çok ağır eleştiri oldu. Kamu kuruluşlarının arpalık olduğu, buradan alınan ücretin önemli olmadığı ama bu arpalıktan istifade edeceğimiz konusunda yandaşlarımızın istifade edeceği konusunda neşriyatlar yapıldı. Ben memur çocuğuyum. Kamunun hakkını her zaman kişisel menfaatlerin üzerinde tutarım. Kaldı ki Petkim gerçekten güçlü, sağlam gelenekleri olan ve iyi yönetilen bir kuruluş. Asla arpalık tamımlamalarını da kabul etmiyorum,’’

ECEVİT'İN AÇIKLAMASI

Başbakan Bülent Ecevit'in hakkındaki açıklaması, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz ve Bakan Yalova'nın istemi üzerine bir süre görev yaptıktan sonra ayrılmayı uygun bulduğunu kaydeden Aktaş, araya depremin girdiğini 17 Ağustos depreminde Yarımca Petrokimya Tesislerinde ağır hasar olduğunu anlattı. Kutlu Aktaş, ‘‘7 fabrika çalışamaz hale geldi. Petkim yetkilileri, çok süratli biçimde tesisleri 1 Ekim'de üretime başlattı. Bundan memnunum. Hiç olmazsa ağır bir felaket sonrasında kaçmış olmamak için de görevi sürdürdüm’’ diye konuştu. Aktaş, ANAP içerisinden gelen eleştirilerin kendisine yönelik olduğunu düşünmediğini de kaydederken, partinin üyesi olmadığını da vurguladı. Hakkında ‘‘Anayasa Mahkemesi üyeliği için istifa ediyor’’ biçimde verilen haberlerin de doğru olmadığını kaydeden Aktaş, Petkim'in son iki yılda geriye giden kárlılık trendinin tekrar yükseleceğini kaydetti. Kutlu Aktaş, görevi boyunca tek kuruş ücret almadığını da vurguladı, ‘‘92 milyon lira aylık alıp şöförüme verdiğimi söyleyenler oldu. Hiç para almadım’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!