50 firma istedi sahibi NEF oldu

Güncelleme Tarihi:

50 firma istedi sahibi NEF oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 01:09

İSTANBUL Ataköy’deki 25 bin metrekarelik alana 50 firma talip oldu.

Haberin Devamı

Arsa sahibi Peker Grup, E5’e komşu arsa için Nef ile anlaştı. Söz konusu alanda yükselecek konutlara 2 haftada 5000 ön talep geldi . ‘Nef Ataköy 22’ adı verilen projede resmi satışlar 20 Mayıs’ta başlayacak.

NEF, İstanbul Ataköy’de 420 milyon liralık yatırıma sahip yeni projesi Nef Ataköy 22 için talep toplamaya başladı. 1.269 konut, 20 bin metrekare ofis, 10 bin metrekare mağaza ve 232 odalı otelden oluşacak proje için resmi satış 20 Mayıs’ta başlayacak. Ataköy’de, Airport Alışveriş Merkezi ile Kültür Üniversitesi arasında Peker Grup’a ait yaklaşık 25 bin metrekarelik bir alanda yükselecek proje, bir ofis, bir rezidans, 3 konut ve bir otel bloğu olmak üzere toplam 6 bloktan oluşuyor. Araziyle ilgili 2 ay boyunca proje geliştiren firmalar üzerinde araştırmalar yaptıklarını söyleyen Peker Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Peker, “50’nin üzerinde inşaat şirketiyle görüşmeler yaptık. Görüşmelerimizin sonucunda arazimizi proje geliştirmek üzere hasılat paylaşımı modeliyle Nef’e verdik” dedi.

KUVEYTLİ YATIRIMCI BLOK ALDI

Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, 15 gündür devam eden ön talep döneminde 5 bini aşkın talep aldıklarını ve 420 adet de satış yapıklarını söyledi. Timur, Kuveytli Murabahat isimli fona 110 dairelik bir blok satışı yaptıklarını dile getirdi. Projede home-office, konut ve rezidansların yanı sıra ‘luxury apartments’ olarak adlandırılan deniz manzaralı büyük metrekareli daireler de yer alıyor. Ayrıca iki podyum bloğuyla birbirine bağlanan projede teras ofisler ve mazağazalar da bulunuyor. Projenin avlusunda alışveriş ve iş meydanı yer alıyor.

150 BİN DOLARDAN BAŞLIYOR

Nef Ataköy 22’deki konutların büyüklükleri 45 ile 235 metrekare arasında değişiyor. 1+1 daireler 150 bin dolar, 2+1 daireler 318 bin dolar, 3+1 daireler 386 bin dolar, 4+1 daireler ise 700 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor.

Metro da var, metrobüs de

Haberin Devamı

NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, projenin E-5 ve Ataköy girişleri olduğunu, projenin hemen önünde, metrobüs ve metro duraklarının yer aldığını söyledi. Projenin Atatürk Havalimanı’na yakınlığına dikkat çeken Çelik, yeni yapılacak olan Ataköy-İkitelli metrosunun bir durağının da projenin hemen yanında yer alacağını kaydetti.

Garantili proje

Haberin Devamı

ERDEN Timur, “Garantili Proje” sistemi ile tüm projelerinde satışa başlamadan önce proje maliyetini güvence altına aldıklarını ifade ederek, Nef Ataköy 22’de proje finansmanı için Odeabank ile anlaştıklarını söyledi. Projenin tasarımı için HOK firmasıyla, iç detaylar için de Türk tasarım firması Autoban ile çalışıldı.

2 projesinde kampanya var yapıyor

SİNPAŞ Yapı, İstanbul Sultanbeyli’deki Liva Turkuaz ve Ankara Çankaya’da yer alan Altınoran projelerinde kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yüzde 10 peşinatla ev almak mümkün. Kalan bölümün yüzde 10’u 12 ay taksitle vade farksız ödeniyor. Geri kalan kısım için 14 ay sonra Sinpaş’la beraber bir plan oluşturuluyor ve gerekirse banka kredisi kullanarak, 120 aya varan vade gibi çok uygun ödeme planlarından yararlanılıyor. Liva Turkuaz’da ikinci etap teslimleri mart ayında başladı. Altınoran teslimleri ise ağustosta yapılacak.

Körfezin gözü İstanbul’da

Haberin Devamı

TORUNLAR GYO, 22-24 Nisan 2014 tarihleri arasında Abu Dhabi’de düzenlenen ‘Cistyscape Abu Dhabi Fuarı’nda projelerini tanıttı. Geçtiğimiz Ekim ayında katıldıkları Cityscape Dubai Fuarı’nda beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını ifade eden Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi Emre Torun, “Cityscape Fuarı’nın 2013 yılındaki Dubai ayağında yabancı yatırımcılardan yoğun ilgi gördük ve yerinde satış gerçekleştirdik. Bu yıl fuara Torun Center ve karma kullanım projesi Mall of İstanbul ile katıldık. Furda yine Türkiye’ye ve projelerimize Körfez ülkelerinden yoğun bir ilgi olduğunu gördük” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!