5 yıllık garantiyle Çin imajını yükseltti, Türkiye tecrübesiyle Avrupa çıkarmasına hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

5 yıllık garantiyle Çin imajını yükseltti, Türkiye tecrübesiyle Avrupa çıkarmasına hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

İsveçli Volvo’yu satın alarak dikkatleri çeken Çinli Geely, 2012 yılında Türkiye’nin desteğiyle Avrupa’ya açılacak.

Anadolu Grubu bünyesindeki Geely ve Kia markalarının Türkiye distribütörü Çelik Motor’un Genel Müdürü Bora Koçak, Avrupa pazarına ilk olarak Türkiye ile adım atan Geely’nin Türkiye’deki tecrübesine önem verdiğini söyledi. Türkiye’nin Geely’nin Avrupa pazarına açılma sürecindeki rolünün çok önemli olduğunun altını çizen Koçak, “Avrupa’ya geçişte ileride Türkiye olarak da çok önemli rol oynayacağımızı düşünüyorum. Birçok ilki oluşturan uygulamaya bizimle başlamış oldular. Garanti ve homologasyon uygulamaları bunlardan başlıcaları” dedi.

Adı çok duyulacak marka

Otomotiv dünyasında 5 yıl içinde adını en çok duyuracak markanın Geely olduğunu savunan Koçak, şöyle devam etti: “Geely, Çin’de kendini en hızlı geliştiren marka. Global açılımları da bu gelişime hız verecek. Ancak, önceliğimiz her zaman için Türkiye pazarı. Gelly bize çok inanıyor ve güveniyor. Bu nedenle de gelişimleri sırasında bizden bir talepte bulunmaları durumunda her türlü işbirliğine hazırız.”

Ana modelimiz Emgrand

Dünyada ilk kez bir Çinli otomobile 5 yıl 150 bin kilometre garanti verdiklerini hatırlatan Koçak, şöyle konuştu: “Emgrand modeli bu garantiyle talep patlaması yaşadı. Çin malı otomobilleri tercihte en önemli konu güven. Biz de bu garanti uygulaması ile çok mesafe aldık. Avrupalı markaların dahi vermeye cesaret edemediği 5 yıl 150 bin kilometre ile önemli bir sıçrama yaptık. Bunun yanında yeni FC içinde ciddi talep var. Emgrand ve FC’den toplam 200 araç satıldı. Ancak talep bunun çok ötesinde. Yakında gelecek 250 araçta şimdiden satıldı. Artık planlarımızda ana modelimiz Emgrand oldu.”

2011’de 4 bin Geely satarız

Bu yıl başında toplam satış hedeflerinin 1500 adet olduğunu, Emgrand modeliyle bu hedefi önce 2 bin adete çıkardıklarını hatırlatan Koçak, “Eğer tedarik sıkıntımız olmazsa 2 bin 500’lik satışa gidiyoruz. Ancak, Emgrand asıl satış başarısını 2011’de gösterecek. Gelecek yıl 3 bin 500-4 bin adetlik bir hedefimiz var” dedi.

Çinli otoyu üretene değil satana da bakın

BORA Koçak, Türkiye’de ve dünyada Çinli otomobiller konusunda tüketicinin kafası karışık olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Kalitesiz algı var. Ancak burada üretimi yapan şirket kadar ithalatı ve dağıtımı yapan şirketin de dikkatli olması gerekir. Anadolu Grubu olarak getirdiğimiz araçları inceliyor ve değerlendiriyoruz. İleride sıkıntı yaratma potansiyeli olan hiçbir ürünü kısa vadeli kazanç düşünürek getirmiyoruz. Benim tüketicilere tavsiyem seçimlerini yaparken bunu değerlendirmeleri olacak. Türk tüketicisi de geçiş ve alışma süresini tamamlıyor. Zaten son dönemdeki talep de bunu gösteriyor.”

150 bin Euro’ya 450 beygirlik Audi

4.2 litrelik V8 motoruyla, 450 beygir güç üreten Audi RS5 Coupe, 149 bin 97 Euro’dan başlayan fiyatla Türkiye’de satışa sunuldu. Yenilenen quattro sisteminin ilk kullanıldığı model olan RS5 Coupe, 450 beygirlik gücüne rağmen 100 kilometrede 10.8 litrelik yakıt tüketimiyle dikkat çekiyor.

Yılın en iyi motorları

‘Engine of the Year’ (Yılın motoru) ödülünün 2010 kazananları belli oldu. 12 farklı kategoride verilen ödüllerin en önemlisi olan ‘International Engine of the Year 2010’ ödülü VW’nin 1.4 TSI Twincharger’a verildi. Best New Engine ödülü Fiat’ın 1.4 MultiAir Turbo motoru, Best Performance Engine ödülü Mercedes AMG’nin 6.2 litre motoru, Green Engine of the Year ise Toyot Prius’ta kullanılan 1.8 litrelik hibrid motorunun oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!