5 hükümetle çalışan genel müdürden Eximbank’a veda

Güncelleme Tarihi:

5 hükümetle çalışan genel müdürden Eximbank’a veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 00:00

İhracatçıyı desteklemek üzere faaliyet gösteren kamu bankası Türk Eximbank ile ile 12 yıllık genel müdürü Ahmet Kılıçoğlu, yollarını ayırdı. Kılıçoğlu’nun yerine Necati Yeniaras, vekaleten getirildi.

Edindiğimiz bilgilere göre, Türk Eximbank’ta bir istifa söz konusu olmadı. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Ali Babacan’a bağlı olan Türk Eximbank’ta, bir dönem Mesut Yılmaz, iki dönem de Bülent Ecevit, son iki dönemdir de Ak Parti ile çalışan Kılıçoğlu, kendisine bir öneri gelmeyince o da bir talep de bulunmadı. Ancak bu kez, 3’er yıllık dönemlerle yürütülen genel müdürlüğe Kılıçoğlu’nun ataması yapılmadı. Böylece 1987 yılından bu yana 23 yıldır Eximbank’ta çalışan, 12 yıldır da genel müdürlüğü yürüten Kılıçoğlu, Eximbank’tan ayrılmak durumunda kaldı.

Bu arada Kılıçoğlu’nun yerine genel müdür yardımcılarından Necati Yeniaras vekaleten atandı. Ancak Yeniaras’ın genel müdürlükte kalıcı olmayacağı, bu görev için dışardan bir ismin atanacağı söyleniyor.

23 yıldır bankada

1956 yılında Giresun’un Tirebolu ilçesinde doğan H.Ahmet Kılıçoğlu ilk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. Lisans ve yüksek lisans derecelerini University of Essex’den (İngiltere) ekonomi dalında alarak, çalışma hayatına 1979 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Dairesi’nde uzman yardımcısı olarak başladı. 1981-87 yılları arasında Türkiye İş Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve General Electric F16 projelerinde çalıştı. 1987 yılında Devlet Yatırım Bankası’nın Türk Eximbank olarak yeniden yapılanmasında görev alan Kılıçoğlu, Türk Eximbank’ta uzman, müdür, daire başkanı ve genel müdür yardımcısı olarak görevlendirildi. Şubat 1998 tarihinde Türk Eximbank Genel Müdürlüğü’ne atanan Kılıçoğlu, 2000-2001 Ekim tarihleri arasında Dünya Eximbanklar Birliği (Berne Union) başkanlığı görevini üstlendi. Kılıçoğlu, Türk Eximbank genel müdürlüğünün yanı sıra Türkiye Bankalar Birliği ve Garanti Factoring Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de yürütüyordu. Ayrıca Kılıçoğlu, Berne Union Başkanlık Özel Komitesi Üyeliği ve İslam Kalkınma Bankası Kredi Sigorta Kuruluşu Danışmalığı görevlerini de yapıyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!