5 bin yabancı Antalya’ya geliyor

Güncelleme Tarihi:

5 bin yabancı Antalya’ya geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 11:16

Rusya, Ukrayna ve Ermenistan başta olmak üzere 30 ülkeden gelen 5 bin tekstil alıcısıyla Türk tekstil üreticilerini buluşturan Dosso Dossi Fashion Show, 8-14 Ocak 2013 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

Hazır giyim sektöründeki 150 firmanın yeni sezon ürünlerini yurtiçi ve yurtdışından toplam 5 bin 500 alıcıyla buluşturacak organizasyondan bu yıl 40 milyon dolar ciro bekleniyor.  Ünlü Top Model Adriana Lima’nın podyuma çıkacağı organizasyona Mustafa Sandal da şarkılarıyla renk katacak.

İşadamı Hikmet Eraslan tarafından geliştirilen “İş Tatili” konsepti altında yerli tekstil üreticilerini yabancı alıcılarla biraraya getiren Dosso Dossi Fashion Show, 8-14 Ocak 2013 tarihinde Antalya Expo Center’da kapılarını açıyor. Bu yıl 15’incisi yapılacak organizasyonda 150 firmanın yeni sezon ürünleri 30 ülkeden gelen 5 bini yabancı toplam 5 bin 500 alıcıyla bir araya getirilecek. Bir hafta sürecek Dosso Dossi Fashion Show, en durgun zamanında başta İstanbul Laleli, Osmanbey, Merter ve Çağlayan olmak üzere Ankara ve İzmir’deki tekstil piyasasına büyük canlılık getirecek.

Haberin Devamı

Hem tatil hem iş yapıyorlar

Dosso Dossi Fashion Show’a katılan, tekstil firmaları bir etkinlikte 100 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında ciro yaparken alıcılar ise, 15 bin dolar ile 400 bin

5 bin yabancı Antalya’ya geliyor
dolar arasında alım gerçekleştiriyorlar. Dosso Dossi Fashion Show’a katılmak için gelen alıcılar dilerlerse ailelerini de getirebiliyorlar. Eşleri ve çocukları bir hafta boyunca tatil yapıp eğlenirken, kendileri de kapı kapı dolayarak bulamayacakları yüzlerce markayı ve binlerce modeli bir anda karşılarında bularak alışverişlerini yapıyorlar.  Antalya turizmine de kış sezonunda hareket kazandıracak organizasyonun yaklaşık maliyeti 5 milyon doları bulacak.

Yıllık cirolarının yüzde 40’ını bir haftada yapıyorlar

Dosso Dossi Fashion Show’a yabancı tekstil alıcılarının yanı sıra bu yıl Anadolu’dan da firmaların alım için katılacağını belirten Dosso Dossi Fashion Show Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan “Yabancı tekstil alıcılarına sağladığımız tüm imkanları yerli butik sahiplerine de tanıyacağız. Yerli mağaza sahipleri kapı kapı günlerce dolaşarak ulaşamayacakları binlerce ürüne bir anda sahip olabilecekleri gibi sezona rakiplerinden daha karlı ve iyi bir vizyonla girecekler” dedi.

Haberin Devamı

Katılımcı firmaların yıllık cirolarının yaklaşık yüzde 40’ını sadece Dosso Dossi Fashion Show’da gerçekleştirdiğine dikkat çeken Eraslan, organizasyona Balizza, Gizia, İcon, Romano Botta, Behçetti gibi tekstil sektörünün önde gelen firmalarının katılım sağlayacağını söyledi. Eraslan her gerçekleştirdikleri Dosso Dossi Fashion Show’dan 40 milyon dolarlık ciro elde ettiklerini söyledi.

Top Model Adriana Lima yürüyecek

Türkiye’nin en büyük tekstil organizasyonu olan Dosso Dossi Fashion Show, dünyaca ünlü top modelleri de podyuma çıkartıyor. Bir hafta süre ile dünyaca ünlü sanatçıların konserleri gerçekleştirilecek, yaklaşık 400 manken görev alacak ve 45 ayrı defile düzenlenecek. Antalya’da Expo Center’da 9 Ocak’ta düzenlenecek defileye dünyaca ünlü top model Adriana Lima katılacak.

Haberin Devamı

Norm, Life Time, Velvet ve Awoss firmalarının hazırlayacağı özel giysileri podyumda sergileyecek olan Adriana Lima’ya onlarca manken de eşlik edecek. Lima podyumda yürürken Emina Sandal’da şarkılarıyla eşlik edecek. Organizasyonda; Dünyaca ünlü performans grubu Kazaky, Ruslar’ın en ünlü şarkıcısı Dima Bilan ve Türk pop müziğinin ünlü isimlerinden Mustafa Sandal sahne alacak. Ayrıca gecenin sunuculuğunu dünyaca ünlü Rus ajan Anna Chapman yapacak.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!