5 bin gümrükçü alınacak

Güncelleme Tarihi:

5 bin gümrükçü alınacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2010 15:35

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, Van'da bakanlığıyla ilgili incelemelerde bulundu, gümrüklerde görevlendirmek üzere 5 bin kadro çalışmalarının olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Gümrük Müdürü Celal Akkaya’dan brifing alan Bakan Yazıcı, kaçakçılıkla mücadele için özel ekipler devreye sokacaklarını belirterek, “Kaçak akaryakıt ve sigaranın da incelemeler sonucu kapıdan değil de kapı dışı alanlardan girdiği görülmektedir. Bununla ilgili istihbarat birimleri devreye sokulacak. Şimdiden kaçakçılık ile ilgili kötü niyeti olanlar bunları duysunlar” dedi.

Dünden bu yana Van’da bulunan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, eşi Selma Yazıcı ve Van Valisi Münir Karaloğlu ile birlikte kente özgü kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Bakan Yazıcı, Van Valisi Münir Karaloğlu ve AK Parti Van Milletvekilleri İkram Dinçer ve Kayahan Türkmenoğlu ile birlikte Van Bölge Gümrük Müdürlüğüne ziyarette bulundu. Gümrük Müdürlüğü'nde incelemelerde bulunan Bakan Yazıcı, Gümrük Müdürü Celal Akkaya’dan brifing aldı. Gümrük Müdürü Celal Akkaya verdiği brifingte, “Elimizde 20 bin dava sonucu 10 milyon kaçak sigara var. Bu nedenle tüm depolarımız dolu. Bu mamuller hakkında gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yapılan brifingin ardından açıklama yapan Bakan Yazıcı “Sigaraya yapılan zam dolayısıyla birçok yerden yurda kaçak sigara girişi olduğunu biliyoruz. Bu konudaki çalışmalar için özel ekiplerle devreye sokacağız. Kaçak akaryakıt ve sigaranın da incelemeler sonucu kapıdan değil de kapı dışı alanlardan girdiği görülmektedir. Bununla ilgili istihbarat birimleri devreye sokulacak. Şimdiden kaçakçılık ile ilgili kötü niyeti olanlar bunları duysunlar” dedi.

BU YIL 1500 KİŞİ KADROYA ALINACAK

Van Bölge Gümrük Müdürlüğünde yaptığı incelemelerin ardından açıklama yapan Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, yapacakları yeniliklerin ardından 5 bin kişiye kadro verileceklerini söyledi Bakan Yazıcı “Yapılan düzenlemelerin ardından böyle bir planımız var. Gümrük Müsteşarlığının açmış olduğu kadro. Bununla ilgili bir taslak hazırladık. Bakanlar Kurulundan geçti. Önümüzdeki günlerde TBMM gerekli komisyonlarda görüşülecek. Sonrada Genel Kurula sunulacak. Bu kadrolar tabi bir seferde değil ihtiyaç bulunan bölgelere sıra sıra verilecektir. Bu yıl itibariyle bin 500 kişiye kadro vererek bu eksikleri gidermeyi planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gümrük Müdürlüğünde gerekli incelemelerde bulunan Devlet Bakanı ve beraberindekiler buradan gıda bankasına gitti. Gıda bankasını dolaşan Bakan Yazıcı gerekli bilgilerin ardından AK Parti il binasına ziyarette bulundu. Burada partililer ile bir araya gelen Bakan Yazıcı daha sonra havaalanına giderek 12.30 uçağıyla Ankara’ya hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!