THY, Star Alliance’a girecek

Güncelleme Tarihi:

THY,  Star Alliance’a girecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2006 13:56

Türk Hava Yolları (THY), artan ihtiyaçlarına çözüm üretmek amacıyla, dünyanın üç büyük havayolu ittifakından biri olan Star Alliance’a girme kararı aldığını açıkladı.

THY’den yapılan yazılı açıklamada, yolcu sayısının son üç yılda iki katına çıkmasıyla artan ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla Star Alliance'la işbirliğine gidildiği bildirildi.

THY’nin son yıllarda 61 yeni uçak alımı ve 24 yeni dış uçuş noktasına sahip olmasıyla birlikte, dünya havacılık sektörünün dikkatini çektiğine işaret edilen açıklamada şöyle denildi: “THY, 2004 yılı sonunda alınan Yönetim Kurulu kararı gereğince küresel bir havayolu ittifakına katılmayı kendisine stratejik bir hedef olarak seçmiş ve bir alt komisyon kurarak çalışmalara başlamıştır. 2005 yılı ortalarından itibaren gerek Star Alliance, gerekse Skyteam temsilcileri ile yurtiçi ve yurtdışında karşılıklı görüşmeler yapılmış, önemli görülen konulara yönelik bilgi ve belgeler toplanmıştır. Yapılan analiz ve değerlendirme çalışmalar doğrultusunda, Star Alliance’a katılma amacıyla görüşmelere başlama kararı bugün toplanan Yönetim Kurulu’nda alınmıştır.”

TAM ÜYELİK 1.5 YIL SONRA

THY'nin imzalanacak ön anlaşmalar sonrasında 1-1.5 yıl içerisinde Star Alliance’a katılımın gerçekleştirilmesi planlanıyor.

THY’nin Star Alliance’a üye olmasıyla birlikte, THY yolcuları dünya genelinde daha fazla noktaya uçma, ittifaka üye diğer havayollarından mil kazanma ve harcama, business class’ta birtakım önceliklerden faydalanma gibi olanaklara kavuşacak.

ÜÇ BÜYÜK HAVAYOLU İTTİFAKI VAR

Dünyada üç büyük havayolu ittifakı bulunuyor. Bunlar, 1997 yılında kurulan ve Avrupa’da Lufthansa’nın başını çektiği Star Alliance, 1998’de kurulan ve Avrupa’da British Airways’in başını çektiği Oneworld ve 2000’de kurulan ve Avrupa’da Air France’ın başını çektiği Sky Team olarak sıralanıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!