44 milyar dolarlık anlaşma iptal! Twitter’ı almaktan vazgeçti

Güncelleme Tarihi:

44 milyar dolarlık anlaşma iptal Twitter’ı almaktan vazgeçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2022 07:00

Elon Musk, sosyal medya şirketi Twitter’ı yaklaşık 44 milyar dolara satın alma anlaşmasını feshetti. Musk karara gerekçe olarak, sahte hesapların sayısı hakkında yeterli bilgi verilmemesini gösterdi. Anlaşmadan cayma bedeli 1 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Haberin Devamı

Tesla ve SpaceX’in kurucusu Elon Musk, Twitter’ı satın almaktan vazgeçti. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bildirimde Musk’ın anlaşmayı, birden çok hükmün ihlalini gerekçe göstererek resmi olarak feshettiği belirtildi.

Musk’ın avukatı Mike Ringler, Twitter Yönetim Kurulu’na yazdığı mektupta, müvekkilinin sosyal medya platformunda ‘sahte veya spam’ hesapların sayısına yönelik yaklaşık 2 aydır veri istediğini fakat şirketin bu bilgileri vermeyi reddettiğini belirtti. Ringler, Musk’ın ‘birden çok hükmün ihlal edildiği’ gerekçesiyle nisan ayında imzalanan anlaşmadan vazgeçtiğini kaydetti.

HİSSELERİ YÜZDE 6 DÜŞTÜ

Twitter Yönetim Kurulu Başkanı Bret Taylor ise yönetim kurulunun Elon Musk ile üzerinde anlaşmaya varılan fiyat ve şartlardaki satın alma işlemini tamamlamak için uğraşacaklarını ve yasal yollara başvuracaklarını ifade etti. Söz konusu haberin ardından Twitter hisseleri yaklaşık yüzde 6 düştü. Musk ile Twitter arasında imzalanan 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasında, taraflardan birinin anlaşmadan gerekçe göstermeden vazgeçmesi durumunda ödeyeceği miktar 1 milyar dolar olarak belirlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!