Dubai Şeyhi'ne arazi kıyağı

Güncelleme Tarihi:

Dubai Şeyhine arazi kıyağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2006 00:00

Levent'te yapılacak Dubai Kuleleri için İstanbul Belediyesi tarafından yapılan değişiklikle inşaat alanı genişletilirken ortaklara 200 milyon dolarlık ek gelir sağlandı.

Levent’teki eski İETT Garajı arsasına, Dubai Properties International’in inşa edeceği Dubai Kuleleri’yle ilgili inşaat alanını genişleten plan değişikliği, CHP’li üyelerin itirazlarına rağmen Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy çokluğuyla kabul edildi. Sözkonusu değişiklik ile 1/5000 ölçekli nazım imar planında "ticaret" alanı olarak görülen yer "turizm+ticaret" alanına çevrildi. Böylece 117 oda servisli rezidans dairenin yasal zemini hazırlanmış oldu.

Değişiklik ile üç bodrum kat daha yapma imkanı da tanındı. Bölgedeki büyük alışveriş merkezlerinde mağazaların metrekare değeri ortalama 2 bin dolar civarında bulunuyor. Bodrum katlarıyla birlikte Dubai Kuleleri'nin ortaklarına 200 milyon dolarlık artı bir gelir daha sağlandı. Ayrıca eski plana göre 138 bin 786 metrekarelik toplam inşaat alanı, 243 bin 645 metrekareye çıktı.

CHP'LİLER KONUYU YARGIYA TAŞIYACAK

CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar, "Büyükşehir Belediyemiz, partnerini değiştirmelidir. Bu hukuk dışı plan değişikliğini yargıya taşırız"dedi. ANAVATAN Grubu Başkanvekili Hüseyin Avni Sipahi de, Cevahir Alışveriş Merkezi’nin yapımında Cevahir Grubu ile anlaşmazlığı hatırlatarak "Başkan Topbaş sırtındaki bu kamburdan kurtulmalı "dedi. AKP Grup Başkanvekili Hüseyin Evliyaoğlu da "Şu anda biz bir şey alıp satmıyoruz. Kimseye verilmiş bir sözümüz, sakladığımız bir şey yok" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!