Türksat, Yunan uydusunu pazarlayacak

Güncelleme Tarihi:

Türksat, Yunan uydusunu pazarlayacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2006 00:00

Türkiye ile Yunanistan arasında ilginç bir işbirliği yaşanacak. Türkiye, Yunanistan’ın ulusal uydusu Helesat’taki boş kapasitenin pazarlamasını üstlenecek. Böylece, Helesat’tan hem Türkiye hem de Yunanistan para kazanmış olacak.

YUNANİSTAN’ın haberleşme uydusu Helesat’ın boş transponderlerini Türk uydu operatörü Türksat A.Ş pazarlayacak. Türk ve Yunan uydu operatörlerinin işbirliği sayesinde Helesat’ın boş transponderleri doldurulurken, Türksat A.Ş. de Avrupa’ya yönelik müşteri taleplerini karşılamış olacak. Türksat A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, Türkiye’nin uydularından yararlanmak üzere çeşitli firmalardan talepler geldiğini ancak bunlardan bazılarını karşılayamadıklarını belirtti.

TÜRKSAT DOLU:

Türksat 2A uydusunun Türkiye ve Avrupa’yı kapsayan transponderlerinin dolu olduğunu, Türkiye’den Avrupa’ya yayın yapmak isteyen televizyon kanallarına verecek yer konusunda sıkıntı çektiklerini ifade eden Dur, Yunanistan’dan gelen talep doğrultusunda Yunan uydu operatörüyle görüştüklerini söyledi. Dur, "İşbirliği yaparak, onların kapasitelerini alıp satabilme imkanımız olacak. Onlardan aldığımız kapasiteyi Avrupa pazarına vermeye çalışacağız. Bizim Türkiye ve Avrupa’ya dönük kapasitelerimiz dolu olduğu için Türkiye ve Avrupa pazarında yayın yapmak isteyen müşterilerimize Yunan uydusundaki boş transponderleri kiralayacağız" dedi. Yunan uydu operatörüyle görüşmelerinin devam ettiğini kaydeden Dur, bu işbirliği sayesinde Helesat uydusunun boş kalan transponderlerinin doldurulacağını, Türksat’ın da bu kiralamadan para kazanacağını belirtti. Helesat uydusunun Avrupa ve Türkiye ile Ortadoğu’nun bir kısmını kapsadığını anlatan Dur, Yunan uydu operatörü yetkilileriyle görüşmelerinin verimli olduğunu vurguladı.

BİRLİKTELİK İYİDİR:

Türksat 2A uydusunun Avrupa’yı kapsayan transponderlerinin dolu olmasına karşın Orta Asya ve Ortadoğu bölümlerinde bir kısım transoponderlerde boşluk bulunduğunu ifade eden Dur, bu bölgede yayın yapacak bazı kanallarla görüşmelerinin devam ettiğini dile getirdi. Dünyadaki uydu operatörleriyle temasta olduklarını, "kimin neye ihtiyacı var, kimin uydusunun ömrü bitiyor, kimin uydusu boş" gibi bilgileri takip ettiklerine dikkati çeken Dur, Yunan Helesat uydusunun durumunu da çok iyi bildiklerini ifade etti. "Dünyadaki uydu operatörleriyle birlikteliğe gitmekte yarar var. Uydu pahalı bir sektör" diyen Türksat A.Ş Genel Müdürü Dur, Türkiye’nin bu heyecan ve vizyonla ilerlemesi halinde uydu ve uzay teknolojilerinde coğrafyasındaki en büyük oyunculardan birisi olacağını söyledi."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!