400 bin emekli sahte evraklarla maaş alıyor

Güncelleme Tarihi:

400 bin emekli sahte evraklarla maaş alıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2001 00:00


Haberin Devamı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan 400 bin kişinin sahte evrakla Bağ-Kur ve SSK'dan emekli maaşı aldığını açıkladı.

Okuyan dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı konuşmada, bu kurumlardan sahte evrakla maaş alanların sayısının tahmin olduğunu da söyledi. Okuyan'ın şaşırtan açıklamaları bununla da bitmedi. Okuyan, SSK'nın İstanbul Sultanahmet'teki deposundan emeklilikle ilgili 47 bin dosyanın çalındığını belirtti. Okuyan, bunun nedeninin de bilgisayar sisteminin bulunmaması olduğunu söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Sosyal Güvenlik Reformuna ilişkin yasa tasarıları ile kanun hükmünde kararnameler, birleştirilerek alt komisyona havale edildi.

Komisyonda, söz konusu tasarılar üzerinde konuşan Okuyan, SSK ve Bağ-Kur primlerinde ne faiz ne ana paranın affının sözkonusu olmadığını belirterek, ‘‘Çalışmalarımız içinde böyle bir şey yok’’ dedi. Bağ-Kur ve SSK'da ödeme kolaylığı açısından varolan 10 ve 12 eşit taksit şeklindeki uygulamanın belki biraz daha ileri atılabileceğini belirten Okuyan, ödeme kolaylığı açısından uygulamanın yeniden gözden geçirilebileceğini bildirdi.

Sigortasız işçi çalıştıranların belli bir kriter belirlenmek koşuluyla teşhir edilmesini desteklediklerini de belirten Okuyan, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nın sağlık alanında ortak bir protokol imzaladığını, fiyatlandırma çalışmalarının ise sürdüğünü bildirdi.

Oyak İnşaat'tan ihalelerdeki indirim oranını yüzde 12'ye çıkarmasını istediklerini de hatırlatan Okuyan, bunun kabul edilmemesi durumunda Oyak İnşaat ile olan ortaklıktan ayrılacaklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!