40 milyon dolar yatırdı, teknolojiyi KOBİ’lere taşıdı

Güncelleme Tarihi:

40 milyon dolar yatırdı, teknolojiyi KOBİ’lere taşıdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2012 00:00

Türk Telekom’un, veri merkezlerine yaptığı 40 milyon dolar yatırımla KOBİ’leri bulut bilişime taşıdığını belirten Türk Telekom Pazarlama ve İletişim Başkanı Erem Demircan, “Teknolojiyi KOBİ’ler için kullanılabilir hale getirerek, onların kendi işlerine odaklanmalarını sağlamayı amaçladık. Bulut bilişimi erken bir dönemde sunmaya başladık. Güçlü bir veri merkezi ile hizmet veriyoruz. ‘Tier III’ sertifikasına sahip veri merkezi olarak iki ayrı lokasyonda, 300 kişilik çalışanımız var. Veri merkezlerinden 80 Gigabit saniye hızla internet bulutuna ulaştık” dedi.

25 bin kullanıcısı var

Bulut bilişimde yazılım ayağının özellikle Kobiler için önem taşıdığını da dile getiren Demircan, hizmetleri hakkında şu bilgileri verdi: “CRM, e-posta uygulamaları gibi çeşitli hizmetlerle en fazla değer yaratıldı. Şu anda 350 müşteriye hizmet veriyoruz. Kullanıcı sayımız ise 25 bin. Sektörel çözümler sunuyoruz. Sağlık, turizm, eğitim, belediyecilik gibi alanlarda ürünler geliştirdik. Geçen yıl başlattığımız Belbil çok sayıda il ve ilçe belediyesinde kullanılıyor.”

Uçtan uca hizmet

Türk Telekom Teknoloji Başkanı Timur Ceylan da, şimdiye kadar bulut bilişim veri merkezi için 40 miyon dolarlık yatırım yaptıklarını açıklayarak, şunları söyledi: “Bu alanlarda uçtan uca hizmet sunuyoruz. Bulut bilişim sadece teknoloji değil, bir yaklaşım modelidi. İlk yatırım maliyeti içermeyen ve aylık kullanıma göre ödeme yapılan bulut bilişimle şirketlere maliyet avantajı sağlıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!