40 milyar dolarlık dev anlaşma

Güncelleme Tarihi:

40 milyar dolarlık dev anlaşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2014 01:07

Dünya çimento sektöründe taşları yerinden oynatacak birleşme kapıda. Dünyanın en büyük iki çimento şirketi Fransız Lafarge ve İsviçreli Holcim 40 milyar dolarlık birleşme için masada.

Haberin Devamı

Dünya çapında 2014 yılında satın alma ve birleşmeler hızlı bir tempoda devam ediyor. Son örnek ise çimento sektöründe yaşanıyor. Dünyanın en büyük iki çimento şirketi İsviçreli Holcim ile Fransız Lafarge tam 40 milyar dolarlık birleşme anlaşması için masada.

Financial Times'ın haberine göre iki şirket görüşmelerin ileri aşamasına ulaştı. Birleşme gerçekleşirse açık ara sektörün en büyük şirketi de doğmuş olacak.

REKABET SORUNU
Ancak iki şirketin yetkilileri anlaşmanın henüz tamamlanmadığını belirtiyor. Bir başka sorun da iki dev şirketin birleşmesiyle oluşacak rekabet problemi. Birleşme sonrası iki şirketi İsviçre ve Fransa'da uzun bir onay süreci bekleyecek. İki ülkenin rekabet kurulları dünyanın en büyük çimento şirketini yaratacak anlaşmayı masaya yatıracak.

Haberin Devamı

BİRLEŞMELER PATLAMA YAPTI
Öte yandan anlaşma gerçekleşirse 2014'te satın alma ve birleşmeler açısından bir tarihi eşik daha geçilmiş olacak. 2014'te ilk 3 ayda dünya çapında gerçekleşen satın alma ve birleşme anlaşmalarının değeri 554.3 milyar doları buldu. Bu rakam 2007'den bu yıla en yüksek rakam olarak dikkat çekiyor. Bu zaman diliminde 10 birleşme anlaşmasının değeri 10 milyar doları geçti. Bu da son 5 yılın en iyi istatistiği anlamına geliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!