4 Mercedes’ten 1’i elektrikli satılacak

Güncelleme Tarihi:

4 Mercedes’ten 1’i elektrikli satılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 07:00

OTOMOTİV sektörü 2024 yılına yine birçok öngörülmezlikle başladı. Yılın ilk aylarında beklentiler otomobil ve hafif ticari araç satışlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 30-35 bandında daralacağı yönünde olsa da senenin tamamını kestirebilmek halen çok güç.

Haberin Devamı

Bu noktada, 2023 yılında 25 bine yakın satış yapan Mercedes-Benz’in Otomotiv İcra Kurulu ve Otomotiv Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan’ın, “Türkiye öngörülemezlikleri yönetme merkezi. Öngörülemezlikleri ne kadar iyi yönetebiliyorsan o kadar başarılı oluyorsun” sözleri de aslında her şeyi özetliyor. Şükrü Bekdikhan’ın verdiği bilgilere göre, Mercedes-Benz 2023’te ulaştığı 25 bin adetlik satış rakamını, 2024’te elektrikli payını arttırarak korumayı ve daralması beklenen pazarı kayıpsız tamamlamayı planlıyor.

‘SADECE BENZİNLİ-DİZEL OLSA SATIŞLAR DÜŞERDİ’

Geçtiğimiz hafta Mercedes-Benz’in davetiyle katıldığımız Kartalkaya’da düzenlenen Project Mondo G lansmanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bekdikhan, “Bu sene daralmasını beklenen otomobil pazarını geçtiğimiz yılla benzer adetlerde kapatmayı öngörüyoruz. Geçen sene satışlarımızın yüzde 15’ini elektrikli otomobiller oluşturuyordu. 2024 yılında toplam satışlarımız içerisinde elektriklilerin payını yüzde 25’in üzerine çıkamayı hedefliyoruz. İlk kez tam bir yıl satacağımız elektrikli modellerimizle benzinli ve dizeldeki yavaşlamayı kompanse edeceğiz. Elektrikliler olmasaydı sadece benzinli ve dizel modellerle satışlar düşebilirdi” dedi. Türkiye’nin elektrikli otomobillerde, Mercedes-Benz dünyasında önceliklendirilen bir pazar olduğunun da altını çizen Bekdikhan, istedikleri adetleri alabileceklerinin altını çizdi.

Haberin Devamı

4 Mercedes’ten 1’i elektrikli satılacak
Mercedes-Benz ve Moncler işbirliğinde geliştirilen ‘Project Mondo G’ bir ay boyunca İstanbul’da sergilenecek. G-Serisi ile Moncler’in ikonik montunu birleştiren bu araçtan dünyada yalnızca 1 adet bulunuyor.

HANGİ MODELLER GELECEK

2024 yılının ocak ayına satışlarını arttırarak başladıklarını anlatan Mercedes-Benz’in Otomotiv İcra Kurulu ve Otomotiv Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, gelecek yeni modellerle ilgili ise şu bilgileri verdi: “Elektrikli G-Serisi markamız adına yılın en önemli lansmanlarından biri olacak. 2024’ün 3. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunmayı hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısında hafif ticari araç ailemizin yeni modellerini ve tamamen elektrikli eSprinter ve EQV’yi de Türkiye pazarına sunarak bu alanda da hem müşterilerimize hem de onların müşterilerine yüksek teknolojili, güvenlikli ve konforlu araçlar sunacağız.”

Haberin Devamı

ONLINE SATIŞI İYİLEŞTİRDİ

MERCEDES-BENZ Mayıs 2023’te internet üzerinden otomobil siparişleri alıp bayileri aracılığıyla teslim ettiği yeni bir satış sistemine geçmişti. Ancak, otomobilin ‘yok’ sattığı dönemde bu sistem galericiler tarafından sabote edilmeye çalışılmıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından sistemlerde, güvenlik merkezlerinde yenileme çalışmaları yaptıklarını kaydeden Şükrü Bekdikhan, şu anda sistemin sorunsuz çalıştığını söyleyerek, “Mayıs ayından bugüne kadar 3 binin üzerinde aracı yeni satış modelimiz üzerinden gerçekleştirdik. Yeni satış sistemi üzerinden gerçekleşecek satışlarımızın toplam satışlar içindeki payını da her geçen gün artırıyoruz. Hedefimiz her 10 araçtan en az 1’ini dijital ortamdan müşterilerimizle buluşturmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!