3D TV almayın

Güncelleme Tarihi:

3D TV almayın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 21:46

Ultra HD veya 4K olarak bilinen teknolojilerden sonra 3D trendi rafa kalkıyor. Sinemalarda her geçen gün azalan 3D filmler, artık televizyonlar da bile kullanılmamaya başlıyor. Samsung Electronics Türkiye Direktörü Hüseyin Erel ise “3D TV almayın” diyerek tüketicileri uyardı.

Haberin Devamı

GEÇTİĞİMİZ yılların en büyük yeniliği olarak gösterilen ancak bir türlü yaygınlaşmayan 3D (3 boyut) sektörü büyüyemeden sonra doğru ilerliyor. 3D teknolojisinin en çok kullanıldığı sinemalarda bile artık 3D filmler azalmaya paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yıl sinemalara sadece 12 tane film 3D teknolojisi ile vizyona girdi. 4K veya Ultra HD (UHD) teknolojisi ile beraber artık 3D sektörünün tamamen bittiğine dikkat çeken Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel, “3D TV’ler ile artık UHD TV’lerin fiyatları aynı seviyeye geldi. Bu yüzden kullanıcılar artık sadece 3D özelliği olan TV almasın” dedi.UHD televizyonların pazarı şekillendirmeye başladığını söyleyen Erel, “UHD televizyonların satışını geçtiğimiz yıl ile kıyasladığımızda 6 katlık bir büyüme bekliyoruz. Bu da 2015 yılında satılan her 4 televizyondan birinin UHD televizyon olması anlamına geliyor. Bu rakam gün geçtikçe çok hızlı bir şekilde UHD televizyon lehine değişiyor. Özellikle 46 inç ve üzeri segmentte, bu oranın 3 katına ulaştığını görüyoruz” diye konuştu. 

KAVİS BAŞARISI

Samsung Electronics Türkiye’nin UHD televizyon pazarında ağustos ayı itibariyle cirosal olarak pazar lideri olduğunu belirten Erel, kavisli ekrana sahip olan modellerinin de satış rakamlarında hızla büyüme yaşandığını dile getirdi. Erel, “2014 yılının başında pazara sunduğumuz kavisli televizyonları geleceğin televizyon standardı olarak lanse etmiştik. Bu yılki satış rakamlarımız da, bize bunu net bir şekilde göstermektedir. Örneğin 2014 yılının toplamında sattığımız kavisli televizyon adetini bu yıl sadece ağustos ayında tek bir ayda gerçekleştirdik. Şu anda adetsel olarak 55 inç ve üzeri Samsung satışlarının yüzde 55’i kavisli televizyon oldu. Aslında gelecekteki televizyon teknolojisini şu anda sunuyoruz. Çok yakın bir gelecekte tüm televizyonlar kavisli olacak” dedi. 5 YILDA BİR YENİ TVErel paylaştığı bilgiler arasında Türkiye’deki tüketicilerin televizyon değiştirme nedeni ve süresi vardı. Bu bilgilere göre Türkiye’deki tüketicilerin yüzde 75’i ‘daha iyi ve büyük’ olduğu yeni bir televizyon alıyor. Geriye kalan yüzde 25’lik tüketici ise televizyonu bozulduğu için yeni bir model satın alıyor. Böylelikle Türkiye’deki televizyon değiştirme sıklığının da her geçen gün düştüğünü ifade eden Erel, “Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’deki tüketiciler ortalama 6 yılda bir televizyon alıyordu. Ancak 2015 yılında televizyonlardaki değişen teknolojiler ortalama değiştirme süresini kısalttı. Araştırmalara göre Türkiye’deki tüketiciler şu anda 4.8 yılda bir televizyon değiştiriyor” dedi. Türkiye’deki televizyon pazarına ait güncel rakamlar da paylaşan Erel, şunları söyledi: “Türkiye’de televizyon pazarı 2014 yılında yıllık bazda 3 milyon adeti geçti. 2015 yılında da kurlarda oluşan dalganlamaya rağmen adetsel olarak yüzde 6, cirosal olarak ise yüzde 8 büyüme ile devam ediyor.”

4K içerikler artacak

SAMSUNG’un dünya çapında Amazon, Netflix gibi içerik sağlayıcıların yanı sıra doğrudan UHD yayını yapan yayın kuruluşları ile işbirlikleri yaptığını belirten söyleyen Erel, şunları söyledi: “Elde ettiğimiz UHD tecrübesini Türkiye pazarına da taşıyan Samsung’un, dünyanın önde gelen Hollywood stüdyolarından 20th Century, Fox ve Paramount ile de UHD içerik anlaşmaları bulunuyor. İki hafta önce kullanıcılara Digiturk ile lansmanını yaptığımız Türkiye’nin ilk online UHD içerik platformunu sunmamız, UHD TV’lerin yaygınlaşmasını sağlayacak adımların başında geliyor. Ayrıca UEFA Avrupa Kupası’nda Fenerbahçe ile Hollanda’nın Ajax takımı arasında oynanacak futbol maçı, 22 Ekim’de TRT aracılığıyla ilk kez 4K yayınlandı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!