3600 ek gösterge nedir? 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor?

Güncelleme Tarihi:

3600 ek gösterge nedir 3600 ek gösterge kimleri kapsıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2018 09:36

3600 ek gösterge için vatandaşların beklentisi devam ediyor. Polis, öğretmen, hemşire, din görevlisi gibi pozisyonları kapsayan 3600 ek gösterge imkanı, birçok kamu personelinde heyecana neden oldu. Bu düzenlemenin hayata geçmesiyle birlikte emekli maaşlarında gözle görülür bir artış yaşayacak olan vatandaşlar, konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı konuyla ilgili bazı bilgiler

Haberin Devamı

3600 ek gösterge, son günlerde araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Milyonlarca kişinin seçimin ardından araştırdığı hususlar arasında yer alan ek gösterge, yürürlüğe girecek tarihi ile merak ediliyor. Peki, çalışanlara 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? İşte, süreç hakkında bazı bilgiler

EK GÖSTERGE NE ZAMAN VERİLECEK?

AK Parti’nin seçim bildirgesinde ek göstergenin 3600’e çıkarılacağı da yer alıyordu. 3600 ek gösterge düzenlemesinin TBMM açıldıktan sonra gündeme gelmesi halinde, yaklaşık 3.4 milyar lira olması beklenen maliyetin olumsuz etkisi gelecek yıla kalabilir. Memurların aylık ücretlerinin, emekli aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde önemli bir yeri olan ek gösterge, bir çok kesimi yakından ilgilendiriyor. Maliye Bakanı Naci Ağbal da, ‘Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600’e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak” açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı

EK GÖSTERGE NEDİR?

Ek gösterge, devlet memurlarının maaşlarını, emekli ikramiye ve maaşlarının hesaplanmasında uygulanan bir hesaplama metodudur. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirlenir. Ek göstergesi 3 bin 600 olan bir memur, göstergesi 2 bin 500 olan bir memurdan emeklilikte daha fazla ikramiye ve maaş alabiliyor.

Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğretim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

BAKAN AĞBAL NE DEMİŞTİ?

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yapacağımız düzenlemeyle polisimiz, öğretmenlerimiz, hemşirelerimiz, din görevlilerimiz ve idarecilerin emeklilik ek göstergelerini 3600'e çıkaracağız. Bu düzenlemeden, halihazırda bu görevlerden emekli olmuş vatandaşlarımız da yararlanacak. Böylece, bu görevlerden mevcutta emekli olan ve bundan sonra emekli olacak kamu görevlilerimizin maaşları önemli oranda artacak" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!