350 milyon dolar ciroyu hedefledi ‘bulut’ta dünya oyunculuğuna soyundu

Güncelleme Tarihi:

350 milyon dolar ciroyu hedefledi ‘bulut’ta dünya oyunculuğuna soyundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2011 00:00

Yıldız Holding Bilişim Grubu’ndan ayrılarak özel girişim olarak yoluna devam eden sistem entegratörü Datateknik, Avrupa, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyet’lere yayılma stratejisi belirledi. 2011 sonunda 350 milyon dolarlık ciro hedefi koyan şirket, bulut bilişimde büyük oyuncu olmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Umman ve Azerbaycan’a ofis
Datateknik Yönetim Kurulu Başkanı Sait Koç, geliştirdikleri yeni ürün ve hizmetlerle Ortadoğu ve Avrupa’ya açılmayı planladıklarını belirterek, 2011 yılı sonu itibariyle de 350 milyon TL’lik ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bulut bilişim teknolojilerine yönelik Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine ağırlık verdiklerini de kaydeden Koç, “Umman, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’da açtığımız ofislerle  büyüme stratejimize hız katıyoruz” dedi.
Ortadoğu’da faaliyet planı
Globalleşme vizyonları da olduğunu dile getiren Sait Koç, özellikle Ortadoğu ve diğer gelişmekte olan ülkelerde faaliyet göstermeyi hedeflediklerini vurguladı. Koç, “Bu bölgede bulut bilişim hizmetleri vermeyi planlıyoruz. Bu ofislerden sadece bulut bilişime yönelik hizmetler ve çözümler verilmekle kalmayacak. Dış kaynak hizmetleri de vermeyi planlıyoruz. Ofis kurduğumuz her ülkede bir Datateknik büyüklüğü daha yaratacağımıza inanıyoruz.”
Sait Koç, Datateknik’in şu anda altyapı, yazılım ve büyük ölçekli kamu projelerine odaklanmış durumda olduğunu ifade ederek, “Şirketin hem donanım, hem de yazılım çözümleri konusunda önemli çözümleri bir araya getirme ve anahtar teslim çözümler üretme konusunda yetenekleri oluştu. Bulut teknolojilerinde dünyanın önde gelen firmalarıyla hareket ederek sektörde anahtar teslim çözümler üretiyoruz” diye konuştu.
Bulutta dünya oyunculuğu
Bulut teknolojileri konusunda dünyada önemli oyunculardan biri olma hedefi koyduklarını da vurgulayan Koç, “Bulut bilişim kurmak, bulutları entegre etmek ve işleri buluta taşıma konusunda gerekli kaynak ve danışmanlığı sağlıyoruz. Bulut bilişimle kurumların en yüksek ihtiyaca göre değil, ortalama ihtiyaçlarına göre kaynak ayırmasının yolu açıldı” dedi.

Haberin Devamı

Savunma sektöründe büyümek istiyor

HEM organik, hem de şirket satın almalarıyla büyüme hedefleri olduğuna da değinen Sait Koç, “Türkiye’nin en büyük bilişim gruplarından biri olmak istiyoruz. Altyapı, mobil ve savunma teknolojileri konularında sektörün önde gelen önemli şirketleriyle ortaklık yaparak büyümek istiyoruz. Savunma sanayine yönelik büyük projeler geliştiriyoruz. Bu sektörde de önemli bir oyuncu olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Bulutta 150 milyar dolarlık alan var

SAİT Koç, Gartner raporlarına göre dünyada bulut bilişim hizmetlerinin 2013 itibariyle 150 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşmasının beklendiğine de işaret ederek, şöyle konuştu: “2012 itibariyle dünyadaki en büyük bin şirketin yüzde 30’unun bulut bilişim teknolojisine geçmesi düşünülüyor. Türkiye’de de hızlı bir şekilde şirketlerin ve kurumların bilişim altyapılarını bulut teknolojilerine aktarımının gerçekleşeceğini düşünüyorum. Sektörlerde bilinçlenme başlıyor. Şirketlerin verimlilik ve tasarruf ihtiyacını en üst seviye de karşılayacak bir yapı olduğundan bilişim yapılarını buluta taşıma konusunda bir trend oluşmaya başladı.”

Haberin Devamı

On ayda şirkete dinamizm kattık

YILDIZ Holding’ten ayrıldıktan sonraki on aylık süreci de değerlendiren Koç, şunları söyledi: “2011 başında Ülker Grubu’ndan özel yatırımcılar olarak Datateknik’in hisselerini devraldık. On aylık süreçte şirketi dinamik bir yapıya kavuşturduk. Geçen süre zarfında yoğun yürütülen projelerin tamamlanması ve başarı hikâyelerinin yazılmasını gerçekleştirdik. On aylık sürede şirketimizin çalışan sayısını yüzde 30 arttırdık. Şirketin vizyonunu Ar-Ge ve inovasyon konularına odaklamış durumdayız ve bütün operasyonel yapımızı bu hedefe yönelik planlamış durumdayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!