320 milyon doları yakaladı, ihracatta 1 milyar planı yaptı

Güncelleme Tarihi:

320 milyon doları yakaladı, ihracatta 1 milyar planı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

Altın ve pırlanta sektöründe faaliyet gösteren Altınbaş, 2010 yılı cirosunu 320 milyon dolar açıklarken, 2023 yılı için 1 milyar dolarlık ihracat hedefi koydu.

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, “2011 yılından başlamak üzere 2023 yılına kadar yakından izleyeceğimiz stratejik planımızı hazırladık. 1 milyar dolar ihracat ve şu anda 115 olan mağaza sayımızı 1000’e çıkarmak için gerekli kurumsal organizasyonu tamamladık” dedi.

Pırlantalı mücevher büyüyor

İmam Altınbaş, Türkiye’de pırlantalı mücevher pazarının her yıl yüzde 20 büyüdüğünü de hatırlatak, şunları söyledi: “Dünya mücevher sektöründe Türkiye, ilk beşe girdi. Türkiye’de pazar altından pırlantalı mücevhere kayıyor. Tercihlerdeki değişimde altın fiyatlarındaki yükseliş, yaşam standardı, satın alma gücünün ve eğitimin artması etkili. Pırlantalı mücevher pazarı son 10 yıldır istikrarlı büyüyor. Sektör bundan sonra özellikle pırlantalı mücevherde büyüyecek.”

ÖTV mutlaka kalkacak

Soruları yanıtlayan İmam Altınbaş, pırlantadaki Özel Tüketim Vergisi’yle (ÖTV) ilgili şunları söyledi: “Bu sorunun çözülmesi seçimden sonraya kalır. Sorunun 2011 sonu gibi çözüleceğini düşünüyoruz. Ondan sonra halka arz çalışmalarımız başlayacak. Pırlantada yüzde 20 vergi var. Bu dönem olmazsa bile öbür dönem mutlaka kalkacaktır. Türkiye’nin hayrına olan bir vergilendirme sistemi değil. Halka arzla ilgili planlarımız devam ediyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!