32 yıllık oda başkanına rakip çıktı

Güncelleme Tarihi:

32 yıllık oda başkanına rakip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 10:59

Ankara'nın 8 bin kayıtlı üyesiyle itibariyle en büyük esnaf odası olan Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Olağan Genel Kurulu 10 Ocak 2010 tarihinde yapılacak.

Önümüzdeki 4 yılın yöneticilerinin belirleneceği genel kurulda yarışacak olan ve Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Zekerya Murat yaptığı açıklamada, Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası'nın halen başkanlığını sürdüren Bendevi Palandöken'in 32 yıldır bu görevi sürdürdüğünü belirterek, “Yönetim anlayışının artık değişme ve yenilenme zamanı geldi” dedi.
Bakkallık mesleğinin içinden gelen ve amacı esnafına hizmet etmek olan birisi olduğunu anlatan başkan adayı Murat, “değişimi esnaf arkadaşları ve ekibiyle birlikte gerçekleştirme” vaadinde bulundu.

Bakkal esnafının Türkiye'nin her döneminde ekonomik ve sosyal denge unsuru olduğunu, bakkalların bu güne kadar kendisini gerçek manada temsil edecek bir oda yönetimine sahip olamadığını öne süren Murat, şöyle devam etti:

“Her defasında farklı gerekçe ve yöntemlerle iş başında kalmayı başaran mevcut oda başkanı ve yönetimi, bakkal esnafının bu günkü geldiği durumun tek sorumlusudur. Görevde bulundukları süre boyunca; değişen pazar payları ile gelişen olumsuz ekonomik koşulların altında esnafımızın ezilmesine sesiz kalmışlardır. Basiretsiz ve beceriksiz, kendi makam ve çıkarlarını ön planda tutan, günü kurtarmaya çalışan bir yönetim anlayışı sergilemişlerdir. Bütün bunların sonucu olarak 2010 Türkiye;sinde bakkal esnafımız bitme noktasına getirilmiştir.

Esnaflık hayatına 1982 yılında bakkal olarak başlamış birisi olarak köhnemiş bir dönemi kapatıp, yeni bir dönemi başlatmak istiyorum. 27 yıllık esnaflık hayatım boyunca esnaf teşkilatlarının her kademesinde görev aldım. 2006 yılından itibaren de Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekteyim. Bakkallığı, bakkal esnafının sorunlarını ve çözümlerini bilen biri olarak; ehliyetli, bilgili ve donanımlı esnaf arkadaşlarımla birlikte mesleğimizi hak ettiği yere taşıyacağım.”

Murat, Olağan Genel Kurul Toplantısının yapılacağı Ankara Bakkallar Odası Eğitim ve Sosyal Tesisleri toplantı salonunun küçük olduğunu da belirterek, bunun Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanununun, “Genel Kurul toplantıları, üye sayısına uygun büyüklükte salonda yapılır” hükmüne aykırılık teşkil ettiğini ileri sürdü.

Ankara Bakkallar ve Bayiler Odası Başkan Adayı Zekerya Murat, “325 metrekarelik bir salonda 8 bin 310 kişilik bir Genel Kurulun yapanlar ve bir olumsuzlukta vebal altında kalarak bu süreci devam ettirenler ezilirler” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!