İstanbul Otogarı'nda yaşanan saat başı ücret krizi çözüldü

Güncelleme Tarihi:

İstanbul Otogarında yaşanan saat başı ücret krizi çözüldü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 15:46

Büyük İstanbul Otogarı’nda, otobüs firmaları ile işletmeci AVTER arasında yaşanan saat başı ücret krizi çözüme kavuştu. Otobüs firmalarının, tepki olarak eylem planladığı soruna ilişkin Hürriyet Dünyası’nda yer alan haberler sonrası taraflar masaya oturdu. 1 Ekim’den itibaren saat başı alınan 5 TL’lik ücret 2 TL’ye indirilecek. Dün alınan bir diğer karar ise Doğu- Güneydoğu illerine sefer yapan firmalardan bayram sonuna kadar, 5 TL’lik saat başı ücret alınmayacak.

Haberin Devamı

Günde 2 bin otobüsün çıkış yaptığı İstanbul Otogarı, bir süreden beri gündemde. 330 firmanın bulunduğu Otogar’da, otobüs firmaları ile işletmeci firma olan Metro Holding'e bağlı AVTER (Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.) arasında yürütülen görüşmeler olumlu sonuçlandı.

İstanbul Otogarında yaşanan saat başı ücret krizi çözüldü
OTOBÜSÇÜLER, İSTANBUL OTOGARI’NI TRAFİĞE KAPATMAYI PLANLIYOR

Dün alınan karara göre, otobüs firmalarından alınan saat başı 5 TL’lik ücret 1 Ekim’den itibaren 2 TL olarak alınacak.

Bayram sonrasına kadar Doğu ve Güneydoğu illerine sefer yapan firmalardan 5 TL’lik saat başı ücret alınmayacak. İki bölgeye sefer yapan firmalarından 5 TL'lik ücretin alınmamasının AVTER'in bir tür iyi niyet girişimi olduğu ifade edildi.


İstanbul Otogarında yaşanan saat başı ücret krizi çözüldü

Geçtiğimiz haftalarda, Otogar'da yaşanan sorunlar nedeni ile polis ekipleri nöbet tutmuştu.


TARAFLAR YAPICI DAVRANDI
Bir kısım firma adına görüşmeleri yürüten Nedim Genç ise alınan kararlara ilişkin “Karar olumlu oldu. AVTER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Yıldırım’ın öneli çalışması ve olumlu katkısı oldu. Esnaftan yana tutum aldı. Bizler de yapıcı davrandık. Böylece sorun çözülmüş oldu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!