30 takım Kartepe’yi kamp için adres seçti

Güncelleme Tarihi:

30 takım Kartepe’yi kamp için  adres seçti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 00:00

Kocaeliİ’nin kış sporları merkezi Kartepe, yaz aylarında da serin havası nedeniyle futbol takımlarının kamp yapmak için öncelikli tercihleri arasına girdi.

5’i FIFA standartlarında 7 futbol sahası bulunan Kartepe’de yurt içinden ve yurt dışından yaklaşık 30 takımın kamp yapması bekleniyor. The Green Park Resort Otel Medya İletişim Koordinatörü Birol Aydın, Turkcell Süper Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un Kartepe kampını tamamladığını belirterek, bu takımla birlikte 14 takımın kamp yapmasının kesinleştiğini, sezon süresince 30 takımın kamp yapmasının beklendiğini, görüşmelerin devam ettiğini ifade etti.
Azerbaycan’dan geliyorlar
Birol Aydın, Turkcell Süper Lig’in yanı sıra Bank Asya 1. Lig’den ve TFF 3. Lig’den takımları konuk edeceklerini belirterek, şöyle konuştu: “Azerbaycan 1. Ligi’nde mücadele eden bazı takımlar kamp yapmak için gelecekler. İran 1. Ligi’nden de bazı takımlar kamp yeri olarak Kartepe’yi tercih ediyorlar. Temmuz ayında Kartepe’de kamp yapması kesinleşen takımlar ise sırasıyla şöyle; Turkcell Super Lig’den Diyarbakırspor, Bank Asya 1. Lig’nden Kayseri Erciyesspor, Adanaspor, Altay, Çaykur Rizespor, TFF 2. Lig’den Tokatspor, TFF 3. Lig’den Bayrampaşaspor ile Siirtspor.”
Doğa sporlarıyla ünlü
Kartepe’nin Türk takımların yanı sıra yurt dışından da takımların gözde merkezi olma yolunda ilerlediğini öne süren Birol Aydın, “Fransa Karma Takımı, Azerbaycan 1. Lig takımlarından FK Kebele, FK Muğan, Neftchi Bakü ve İran 1. Lig takımı FC Esteghlal kamp yeri olarak Kartepe’yi tercih etti. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzaralı 1700 metre yükseklikteki Kartepe tesislerinde, futbol sahalarının dışında tenis kortu, voleybol ve basketbol sahaları ile atv, dağ bisikleti ve atla doğa gezisi gibi çeşitli spor aktiviteleri bulunuyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!