30 milyon Euro’yla Manisa’ya ‘kuvars yüzey’ üretmeye gittiler

Güncelleme Tarihi:

30 milyon Euro’yla Manisa’ya ‘kuvars yüzey’ üretmeye gittiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2011 00:00

Türkiye’nin ünlü koleksiyonerlerinden Erhan Peker ile Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, Manisa’da kuvars yüzeyler üretmek için yatırım yaptı. Son zamanlarda yoğun ilgi gören kuvars yüzeylerin üretimi için yaklaşık 30 milyon Euro’luk yatırımla ilk etapta 100 kişiye iş imkanı sağlanacak.

Haberin Devamı

Belenco markasıyla hem yurt içi hem de yurt dışı pazarları hedefleyen yatırımın, eylül-ekim aylarında üretime geçmesi bekleniyor. Manisa OSB’ndeki tesiste ilk etapta yıllık 550 bin metrekarelik üretim yapılacak.

Hobi teknolojiyle buluştu

İnşaat, enerji, gayrimenkul, işletmecilik ve sanat gibi bir çok sektörde faaliyet gösteren Peker Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Peker, mütevazi bir resim koleksiyoneri olduğunu belirterek, sanata ilgisinin endüstriyle birleştirmek için bir çok sektörde incelemeler yaptığını aktardı. Peker, “Bu incelemeler sırasında kuvars ile tanıştım. Kuvarsın dayanımının kuvvetli bir sanat duygusu ve ilham ile birleşmesiyle tüm doğal taşlardan ve diğer tezgah malzemelerinden çok daha üstün bir ürün ortaya çıktı. Kuvars yüzeyi bir tuval olarak düşünüp desenler oluşturacağız. İmalatını yapacağımız ürün aynı zamanda bir sanat eseri. Çok güzel desenler çıkıyor. Dolayısıyla bu işe resim hobimin teknolojiyle buluşması olarak görüyorum” dedi.  Kuvars yüzeylerin hem Türkiye hem de dünyada gelişim içinde olduğunu ve yoğun bir ilginin yaşandığını aktaran Peker, şöyle konuştu: “Kuvars yüzeyler Türkiye’de ilk kez biz üretilecek. Dünyada bir kaç örneği var ancak eski sistemle yapılıyor. Donanım ve alan olarak dünyanın en büyük Ar-Ge merkezini kuruyoruz. Sürekli inovatif ve keşif yapan bir kurum olacağız.”

Haberin Devamı

Belenco markasıyla üretim

Kuvars yüzeyleri Belenco markasıyla üreteceklerini aktaran Peker, yatırımı aynı zamanda Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Canip Karakuş ile birlikte yaptıklarını belirterek, yaklaşık 30 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını ve 100 kişiye iş imkanı sunacaklarını kaydetti. Peker, yaklaşık 12 bin metrekarelik kapalı alanda yaklaşık ilk etapta 550 bin metrekarelik üretim yapacaklarını söyleyerek, “Hem iç piyasaya hem de ihracat yapacağız. Şu anda önemli talepler alıyoruz” diye konuştu.

Tekstilden sonra yeni sektörler

MANİSA’da Erhan Peker ile ortak yatırım gerçekleştiren Canip Karakuş, eski arkadaş olduklarını belirterek, “Bu yatırım da hem arkadaşlık hem de tekstilin dışında yeni yatırım alanlarına yönelme isteği yatıyor. Bende moda ve tasarımla alakam olduğu için bu endüstriyel sanat yatırımında yer aldım” dedi.

Haberin Devamı

Yabancıdan ortaklık teklifi

ERHAN Peker, Amerika, Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden işbirliği teklifleri aldıklarını kaydederek, bunları daha sonra değerlendireceklerini aktardı. Ürünün kullanım alanlarından da söz eden Peker, banyo, mutfak, yer ve duvar kaplamaları gibi birçok alanda kullanımın söz konusu olduğunu aktararak, yaşam kalitesini artıran yüzde 100 doğal bir ürün olduğunu belirtti.

Doğanın en sert minareli

BELENCO Genel Müdürü Berk Kuter, ürün hakkında bilgili şu bilgileri verdi: “Olağanüstü derecede sağlam ve dayanıklı bir ürün. Yaklaşık olarak yüzde 93 oranında kullanılan ve doğanın en sert minerallerinden biri olan doğal kuvars granülleri ile en üstün nitelikli polimerlerden imal edildi. Belenco, tezgâh malzemesi olarak zaman zaman tercih edilen granitten çok daha sağlamdır ve eğilme dayanımı granitten 4 kat fazladır, dahası lekelenmeye, parça kopmasına ve çatlamaya karşı aşırı derecede dirençlidir. Belenco pürüzsüz yüzeyi sayesinde kullanıldığı her yerde hijyen sağlar, temizlenmesi oldukça zahmetsizdir, ve hem evsel mekanlarda hem de ticari alanlarda büyüleyici çözümler sunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!