30 milyon Euro’yla geldik, Türkiye’de kriz görmüyoruz

Güncelleme Tarihi:

30 milyon Euro’yla geldik, Türkiye’de kriz görmüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2006 00:00

İtalyan ısıtma ve iklimlendirme şirketi Ferroli, Düzce’de 30 milyon Euro’luk kombi ve radyatör üretim tesisi kuruyor. Ferroli Yönetim Kurulu Başkanı Dante Ferroli, Türkiye’nin çok hızlı büyüyen bir pazar olduğunu belirterek, şartların oluşması durumunda Türkiye’de başka fabrika yatırımına gidebileceklerini söyledi. Ferroli, "Türkiye’de yeni bir kriz olacağına inanmıyorum" dedi.

TÜRKİYE’de 30 milyon Euro’luk fabrika kurmaya hazırlanan İtalyan ısıtma ve iklimlendirme şirketi Ferroli, şartların uygun olması durumunda yeni yatırımlar yapabileceği sinyalini verdi. Ferroli, Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 65 bin metrekarelik alanda kuracağı kombi ve radyatör üretim tesisinin temelini bugün atacak.

BÖLGE MERKEZİMİZ OLACAK:

Ferroli Yönetim Kurulu Başkanı Dante Ferroli, Türkiye’nin çok hızlı büyüyen bir pazar olduğunu belirterek, şartların oluşması durumunda Türkiye’de başka fabrika kurabileceklerini söyledi. Türkiye’nin faaliyet gösterdikleri ülkeler arasında ilk dört arasında bulunduğunu aktaran Ferroli, "Türkiye, Ortadoğu’da en hızlı büyüyen ülkeler arasında. Büyümesi bölgedeki diğer ülkelere referans olacak. Türkiye’yi bölgedeki merkezimiz yapmak istiyoruz" dedi.

EKONOMİNİZ İSTİKRARLI:

Ferroli, her ülkede krizlerin olduğunu ve Türkiye’nin de büyük krizler atlattığını dile getirerek, "Gelecekte Türkiye’de başka bir kriz olacağına inanmıyorum. Türkiye giderek daha istikrarlı ülke haline geliyor. Fabrika yatırımımız Türk ekonomisine olan güvenimizi gösteriyor" diye konuştu. Ferroli, Türkiye’deki krizlerin ekonomiyi yavaşlattığını ancak bu krizlerden fazla etkilenmediklerini kaydetti.

PAZARI DAHA İYİ ANLAYACAĞIZ:

Türkiye’ye doğrudan yatırımcı olarak gelmelerinin Türk pazarını daha iyi anlamalarını sağlayacağını dile getiren Ferroli, "Türkiye stratejik pazarımız. Türkiye pazarında çok büyük fırsatlar görüyoruz. Ülke ekonomisi çok hızlı büyüyor. Gebze’deki fabrikayı üretim kapasitemizi artırmak için kuruyoruz. Bütün dünyada bize gelen talepte artış var. Batı Avrupa pazarı doymuş durumda. Asıl fırsatı Türkiye’de görüyoruz" diye konuştu. Dante Ferroli, yabancı yatırımcı olarak Türkiye’ye yatırım yaparken herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarına işaret ederek, şunları söyledi: "Türkiye ekonomisi birkaç yıl önce İtalya’nın geçtiği yollardan geçiyor. Kısa sürede daha istikrarlı hale gelecek. Türkiye pazarını güven verici buluyoruz. Türkiye’de büyük fırsatlar var."

Ferroli, Düzce’de üretecek yüzde 75’ini ihraç edecek

İTALYAN Ferroli Grubu, Düzce 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 30 milyon Euro’luk yatırım yapıyor. 65 bin metrekarelik alanda kurulacak tesiste yapılacak üretimin yüzde 75’inin ihraç edilmesi hedefleniyor. Ferroli Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Çetin Çakmakçı, yatırımla ilgili şu bilgileri verdi: "Türkiye’de şu anda 19 yerleşim biriminde doğalgaz kullanılıyor. 2006 yılı içinde gaz verilmesi planlanan yerleşim birimi sayısı ise 28. Türkiye pazarındaki bu hızlı büyüme nedeniyle Ferroli Grubu Türkiye’de yatırım kararı aldı. Düzce Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılacak 30 milyon Euro’luk yatırımla Ferroli ürünleri artık Türkiye’de de üretilecek."

Cirosunu yüzde 90 artırdı

1989 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Ferroli, iklimlendirme sektöründe üçüncü durumda. Ferroli Türkiye, 2005 yılını 37 milyon Euro’luk ciroyla kapattı. 2005’deki cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 95 oranında artırdı. Ferroli Türkiye’nin satışlarında yüzde 90’lık bir payla kombi satışları ilk sırada geliyor, klima satışları ise yüzde 7’lik bir pay alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!