30 ilde Sayısal Loto Telekom'a takıldı

Güncelleme Tarihi:

30 ilde Sayısal Loto Telekoma takıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Piyango İdaresi'nin ‘‘Sayısal Loto’’yu yaygınlaştırma çabaları, Telekom'a takıldı. Milli Piyango Genel Müdürü İlham Küsmenoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre halen Ankara, İstanbul, İzmir, Adana, Trabzon, Samsun, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Bursa, Manisa, Aydın, Eskişehir, Antalya, Mersin, Gaziantep, Rize, Denizli, İskenderun ve KKTC'nin Girne şehrinde oynanabilen Sayısal Loto'nun bu yıl en az 30 ilde daha başlatılması öngörüldü. Sayısal Loto'nun yaygınlaştırılması çalışmaları sırasında, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Alanya gibi turistik yörelere de öncelik verilmesi planlandı.

Ancak Milli Piyango'ya göre, sayısal loto bayilerine çekilecek turpac hatları sorun oldu. Türk Telekom, bayiler için yeterli hat temin edemeyince, lotonun yaygınlaştırılması işlemleri de sekteye uğradı. Telekom yetkililerine göre ise sıkıntı hat yetersizliğinden değil, ellerinde monitör olmamasından kaynaklanıyor.

3 BİN BAYİLİK

İlham Küsmenoğlu, şu ana kadar sayısal loto için 3 bine yakın bayilik verdiklerini, amaçlarının bu oyunu, bir an önce tüm Türkiye'ye yaygınlaştırmak olduğunu söyledi. Bunun yapılabilmesi için öncelikle Türk Telekom'un kendilerine hat sağlaması gerektiğini kaydeden Küsmenoğlu, ‘‘Ancak 3 aydır Telekom'u bekliyoruz. Şu ana kadar bir gelişme yok. Bu yüzden Sayısal Loto'nun yaygınlaştırılmasına dönük projelerimizi hayata geçiremiyoruz’’ dedi.

Küsmenoğlu, bayilere ilişkin hat probleminin çözülmesi halinde, Sayısal Loto'nun 1999 yılı sonunda tüm Türkiye'de oynanabileceğini de bildirdi.

Türkiye demir-çelikte

en büyük 14'cü ülke

TÜRKİYE, Ocak ayında 1,35 milyon ton çelik üretimiyle dünyada 14. sırada yer aldı. Demir Çelik Üreticileri Derneği verilerine göre, 1998 yılı Ocak ayında çelik üretiminde, Çin 9 milyon tonla birinciliği alırken, ABD 8,99 milyon tonla ikinci, Japonya ise 8,36 milyon tonla üçüncü oldu.

Türkiye, bu dönemde dünya sıralamasında yüzde 2,1'lik üretim payı ile 14. sırada yer aldı. 1998 yılı Ocak ayında 66 ülkenin toplam çelik üretimi, 1997 yılı aynı dönemine göre, yüzde 6,9 oranında artarak 65 bin 707 tona yükseldi. AB ülkelerinin 1998 Ocak ayı çelik üretimi ise bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 13,5 oranında artarak, 13 bin 921 ton oldu.

DEV İŞBİRLİĞİ

Bu arada Türkiye Demir Çelik İşletmeleri (TDÇİ) Genel Müdürü Mustafa Sağıt, İsdemir'de slap yassı ürün hammaddesi üretilmesi konusunda, Erdemir ile bir tercih anlaşması yaptıklarını söyledi. Sağıt, yaptığı açıklamda, anlaşma çerçevesinde bir ekibin fizibilite çalışması yürüttüğünü bildirdi.

Kısa bir süre sonra tamamlanması beklenen çalışmaya ilişkin, bağlı bulundukları Bakanlık ve Başbakanlığa bilgi sunucaklarını anlatan Sağıt, ‘‘Bizdeki görüş, slap yassı ürün hammaddesinin İsdemir'de üretilmesidir. Bunun için 300-350 milyon dolarlık bir yatırım gerekiyor. Bunun kaynağı da finansmanı da var’’ dedi.

Petrolün dörtte biri ABD'de tüketiliyor

DÜNYANIN önde gelen petrol üretici ve tüketicisi ülkelerinden olan ABD, geçen yıl küresel düzeyde üretilen günlük 74.30 milyon varil ham petrolün yaklaşık dörtte birini kullandı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne (OECD) bağlı Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) tarafından yayınlanan Aylık Petrol Piyasası Raporu'na göre, ABD'nin 1996 yılında günlük 18.43 milyon varil olan petrol talebi, geçen yıl yüzde 1.6 oranında artarak 18.73 milyon varile yükseldi. Türkiye'nin günlük petrol talebi ise geçen yıl yüzde 3.6 artarak 660 bin varile yükseldi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!