30 bin tüccar ve sanayici sandıktan sandığa koşacak

Güncelleme Tarihi:

30 bin tüccar ve sanayici sandıktan sandığa koşacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2009 00:00

Türkiye’nin ekonomi başkenti konumundaki İstanbul’da tüccarlar ve sanayiciler, bugün sandıktan sandığa koşacak. Yaklaşık 350 bin üyeli İTO, 14 bin 500 üyeli İSO, 7 bin 467 üyeli DTO ve 8 bin üyeli İTB’de meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi bugün yapılıyor. Binlerce esnaf oy kulanmak için trafiğe çıkınca ulaşımda sıkıntılar yaşanmaya başladı. Sabah saatlerinden itibaren kentin iki yakasında da yoğunluk gözle görülür oranda hissedildi. Yoğunluk özellikle Yeşilköy'deki CNR'a ulaşım yollarında tıkanma noktasına geldi.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA İTO TRAFİĞİ / FOTO GALERİ

İSTANBUL TRAFİĞİNDE SON DURUM

İSTANBUL’daki tüccarlar ve sanayiciler, bugün sandıktan sandığa koşacak. Yaklaşık 350 bin üyesi olan İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO), 14 bin 500’e yakın üyesi olan İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO), 7 bin 467 üyeli Deniz Ticaret Odası’nda (DTO) ve 8 bin üyeli İstanbul Ticaret Borsası’nda (İTB) meslek komiteleri ve meclis üyeleri seçimi bugün yapılıyor. İSO üyelerinin tamamı İTO üyesi olduğu için ve diğer odalar da da aynı şahıs ve firma üyeleri bulunduğu için aynı kişiler aylnı gün öçinde farklı yerlerdeki birkaç seçimde oy kullanmak zorunda kalacak. İSO, İTO, DTO ve İTB’de 28 Şubat’ta da yeni yönetim kurulları ve başkanlıklar için seçimler yapılacak. İTO için yapılan yetki belgesi kontrolleri baz alındığında yaklaşık 30-35 bin tüccar ve sanayicinin, oy kullanacağı tahmin ediliyor. oy kullanırken Anonim ve Limited şirketler için yetki belgesi gerekiyor, şahıs firmaları içinse hüviyet yeterli oluyor.

İTO için Yeşilköy’e

İTO’nun meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri, Yeşilköy’deki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde (İDTM) 9,10 ve 11 No’lu fuar salonlarında yapılacak. İTO’da, 90 meslek grubu ve meslek komitesi için 604 üye yeni seçilecek ve yeni dönem İTO meclisi için de 257 yeni meclis üyesi belli olacak. İTO’da Başkan Murat Yalçıntaş yeniden aday. Yalçıntaş’a karşı eski İTO başkanı Mehmet Yıldırım ve arkadaşları mücadele veriyor. Yalçıntaş, 42 numaralı metal döküm ve işleme meslek komitesinden seçime giriyor.

Sanayici Cevahir’de

İSO’nun seçimleri ise Cevahir Otel’de yapılacak. İSO’da 56 meslek grubundan 117’si meclis üyesi olmak üzere 290 meslek komitesi üyesi seçilecek. İSO’da da Başkan Tanıl Küçük yeniden aday olurken karşısına muhaliflerin koalisyonu ile bir aday çıkması bekleniyor. Ancak bu adayın 28 Şubat’ta son anda ortaya çıkabileceği tahmin ediliyor. Tanıl Küçük, bugünkü seçimde 5 numaralı kakaolu ve şekerli mamuller sanayi meslek grubundan seçime katılıyor.

İTO üyeleri için otobüs seferleri

İTO üyelerinin, Atatürk Havalimanı Karşısı’ndaki seçim mahalline kolayca ulaşabilmeleri için gün boyunca ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. 5 dakikada bir gerçekleştirilen Aksaray-Havalimanı Metro Hattını kullanarak İDTM istasyonunda inecek üyeler için saat 08.00-16.45 arası istasyondan seçim alanına ring seferi yapılacak. Eminönü’ndeki İTO binası önünden saat 07.30-16.00 arası, her 15 dakikada bir, İSTOÇ OPET akaryakıt istasyonu önünden 07.30-16.00 arası yarım saatte bir, Giyimkent İTO temsilciliği önünden 07.30-16.00 arasında yarım saatte bir, PERPA’daki otobüs durağından 07.30-16.00 arası yarım saatte bir, Bakırköy Deniz Otobüsü İskelesinden 08.00-16.00 arası, her deniz otobüsü seferine karşılık bir, İkitelli OSB Dilek Pastanesi önünden 08.00-16.00 arası saat başı bir otobüs kalkacak. Ayrıca, Tuzla OSB, Kağıthane, Çavuşbaşı, Çemberlitaş, Bahçelievler Camlıkahve, Bağcılar Meydanı, Şişli Cevahir Kongre Merkezi, MODOKO Dudullu, MASKO ana giriş kapısı, İMÇ 1. Blok önü, Osmanbey Rumeli Caddesi, Merter Veysel Karani Camii, Zeytinburnu Seyit Nizam Caddesi, Akşemsettin Tramvay Durağı önünden de otobüsler kalkacak. Ulaşım için bazı noktalarda deniz motorları da hizmet verecek.

DTO ve İTB seçimleri Fındıklı ve Sirkeci’de

DTO meslek komitesi ve meclis üyeliği seçimleri DTO’nun Fındıklı binasında yapılacak. DTO’da 53 meslek grubundan 128’i meclis üyesi olmak üzere 238 meslek komitesi üyesi seçilecek. İTB’nin bugünkü seçimi ise kurumun Eminönü’deki binasında yapılacak ve 19 meslek grubundan 38’i meclis üyesi 95 meslek komitesi üyesi belirlenecek. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan ile 40 yılı aşkın süredir İTB Başkanı olan Nejat Ekrem Basmacı’nın, yeni dönemde başkanlığa aday olup olmayacakları bu kurumların meclis seçimlerinden sonra belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!