3 bin bahçeli konuta imza attı, şimdi ‘Asmalı Ev’ modelini seçti

Güncelleme Tarihi:

3 bin bahçeli konuta imza attı, şimdi ‘Asmalı Ev’ modelini seçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2011 00:00

Salih Kuzu’nun 2007 yılında kurduğu Dekar DK, Bahçeşehir’de toplam 170 bahçeli evden oluşam Asmalı Evler projesine başladı. 80 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek Asmalı Evler’de bahçe konsepti ön plana çıkıyor.

Haberin Devamı

Asmalı Evler’de 40 ile 300 metrekare arasında değişen bahçelere sahip, 134-180 metrekare arasında değişen 9 farklı ev tipi bulunuyor. Bahçeli evlere verdiği öneme dikkat çeken Dekar DK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, “Konut sektöründe metrekareler küçülmeye başladı. Talep daha küçük metrekareye kayıyor. Tüketiciler, ihtiyaçlarından fazla büyük dairelerden uzaklaşıyor. Biz de bunu göz önünde bulundurarak metrekareleri küçülteceğiz ancak bahçeden vazgeçmeyeceğiz” dedi. Asmalı Evler Projesi’nin 64 bahçeli evden oluşan ilk etabı Kasım 2012 tarihinde teslim edilecek. Projenin 64 konuttan oluşan ikinci etabı ise Haziran 2013 tarihinde, 42 konuttan oluşan üçüncü etabı ise Eylül 2013 tarihinde teslim edilecek. Fiyatları 308 bin lira ile 590 bin lira arasında değişen Asmalı Evler Projesi’nde konut sahibi olmak isteyenlere, yüzde 25 peşin, yüzde 75 taksitli veya banka kredili olarak ödeme olanağı sunuluyor. Projenin tamamlanmasının ardından benzerlerine göre daha uygun aidat bedeli belirleneceğini söyleyen salih Kuzu, bunun 300-400 lira arasında olabileceğini belirtti. Denizlili olan Salih Kuzu, proje için Denizli’den asmalar getirerek, her eve hediye edecek.

Haberin Devamı

3 bin bahçeli ev

Gayrimenkul sektöründe uzun yıllar profesyonel olarak görev yaptıktan sonra kendi markasını yaratan Salih Kuzu, “Ailelerin ihtiyaçlarının ön planda olduğu  farklı konseptlerde projeler gerçekleştireceğiz. Profesyonel hayatım boyunca 3 bin bahçeli ev inşa ettim. Bahçeli ev talep eden ailelerin ihtiyaçlarını çok iyi biliyor ve projelerimize bu doğrultuda yön veriyoruz. Bahçeşehir’de konut sahibi olmak isteyenlerin temel önceliği bahçe içinde bir eve sahip olmak. Biz de bu istekten yola çıktık ve Asmalı Evler projesini hayata geçirdik” diye konuştu. Kuzu, Anadolu Yakası’nda da bir projeleri olacağını, önümüzdeki dönemde İstanbul dışında da proje gerçekleştirebileceklerini ifade etti.

Diğer emlak haberleri:

Tuzla’daki ‘mücevheri’ işleyecek, mutfaksız stüdyoyu deneyecek

TEKNİK Yapı’nın Emlak Konut GYO ile hasılat paylaşımı modeli ile Tuzla’da hayata geçireği projesi Evora İstanbul satışa çıkıyor. 4 bin 304 konutluk projenin ilk etabı olan 1509 konut bugün ön satışa açılıyor. Daha önce de Ataşehir ve Kartal gibi gelişime başlamamış bölgelere risk alarak girdiklerini dile getiren Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, “Tuzla bölgesi ham bir mücevher gibi. Emlak Konut GYO bu mücevheri çıkardı, biz de işleyeceğiz. Proje, Tuzla’nın 700 metrelik en yüksek tepesinde konumlanıyor. Tuzla’nın şapkası olacak” dedi. Proje tamamlandığında 15 bin kişi yaşayacak.

Haberin Devamı

Metrekaresi 1550 TL

Projede ilk etabı oluşturan 1509 dairenin yüzde 3’ü stüdyo, yüzde 43’ü 1+1, yüzde 30’u 2+1 ve yüzde 23’ü de 3+1 tipinde olacak. Dairelerde metrekareler 50 ile 211 aralığında değişiyor. Metrekare fiyatları hakkında bilgi veren Durbakayım, şunları söyledi: “Metrekare birim fiyatları ortalama olarak 1550 TL’den başlıyor.  Zamanla 3 binin üzerine çıkacak. Aylık olarak fiyatları açıklayacağız. Borsa gibi her ay yeni fiyatımızı yayınlayacağız. Yatırımcı evinin ne kadar değerlendiğini daha iyi anlayacak. Şu ana kadar ön satış için adını yazdıran 1500 kişi var.”

Mutfaksız stüdyolar

Evora projesine özel olarak geliştirdikleri yeni bir daire tipinden bahseden Durbakayım, isteğe göre mutfaksız stüdyo daireler yapabileceklerini belirtti. Bu sistemin Çin ve Tayland’da uygulandığını anlatan Durbakayım, şöyle konuştu: “Evde çok az vakit geçiren, yemeğini dışarıda yiyen ya da dışarıdan eve isteyen alıcılar için böyle daire tasarladık. Pişman olurlarsa daha sonra evlerine mutfak da monte edebileceğiz. Bunu deneme amaçlı yapıyoruz. Tutarsa yapmaya devam edebiliriz.”

Haberin Devamı

Sigortadan çıkan Avrupa Holding gayrimenkule girdi

İSVİÇRE Sigorta hisselerinin yüzde 75’ini Almanya’nın en büyük sigorta gruplarından Ergo’ya satan ve 2008 yılında hisselerin geri kalan yüzde 25’lik kısmını devrederek sigorta sektöründen çıkan Avrupa Holding, gayrimenkul sektörüne adım attı. Avrupa Holding’in inşaat ve gayrimenkul geliştirme şirketi Mom Yapı’nın ilk projesi Nev İstanbul, Çekmeköy’de hayata geçiyor. Bugün satışa çıkarılan Nev İstanbul’da fiyatlar 187 bin liradan başlıyor. 58 ile 242 metrekare arasında değişen 239 daire bulunan Nev İstanbul’un teslimi ise satışın başlamasından 7 ay sonra 2012 Haziran ayında. Mom Yapı’nın gücünü, çatısı altında bulunduğu Avrupa Holding’in 30 yılı aşan deneyiminden aldığını belirten Mom Yapı Başkan Vekili Murat Balcı, “Nev İstanbul, Mom Yapı’nın ilk projesi olması açısından büyük bir öneme sahip” dedi.

Haberin Devamı

İkinci proje geliyor

Murat Balcı, “Sektöre ‘merhaba’ dediğimiz Nev İstanbul ile tüketicinin evini satın alırken verdiği paranın tam karşılığı kalitede bir eve sahip olmasını ve yaptığı yatırımın zaman içinde benzerleri arasında en kazançlısı olmasını amaçlıyoruz. İkinci projemizi Taşdelen’de gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 1000 dönümlük arazi stoğu var. 200 dönümü İstanbul’da, geri kalanı İzmir ve Bodrum’da” diye konuştu.

7 bloktan oluşuyor

Nev İstanbul’da 1+1’den 4+1’e kadar dört farklı daire tipi ile 20’nin üzerinde farklı metrekare alternatifi bulunduğunu ifade eden Balcı, şöyle konuştu: “Projede fiyatlar 187 bin liradan başlıyor. Projesi Tago Mimarlık Ofisi’nden Japon mimar Tatsuya Yamamato tarafından çizilen Nev İstanbul’un 340 araç kapasiteli kapalı otoparkı bulunuyor. 7 bloktan oluşan Nev İstanbul, 14 bin metrekare arsa alanı üzerinde projelendirilen 50 bin metrekare inşaat alanına sahip.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!