3 bin 500 girişimci aranıyor

Güncelleme Tarihi:

3 bin 500 girişimci aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 17:15

Ekonomist Dergisi bu haftaki kapağını Franchise100 araştırmasına ayırdı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dört bir tarafına yayılmış olan en büyük 100 zincirin, 2014 stratejilerini soran derginin haberine göre 3 bin 500’e yakın girişimci ve bayi aranıyor. Haberde zincirin bir parçası olma koşulları, yurt içinde mi, yurt dışında mı büyüyecekleri, hangi illere öncelik verecekleri bilgileri de yer alıyor.

Ekonomist Dergisi'nin bu haftaki sayısında yer alan bazı konular şöyle:

- Levent-Maslak hattında 7 “Giz” imzalı plaza inşa eden ve 8’inci plazasını inşa etmeye hazırlanan mimar Can Elgiz ile konuştuk. Zincirlikuyu’dan başlayarak Maslak’a kadar sıralanan plazalara rağmen, Can Elgiz, hala bölgede potansiyel olduğu görüşünde ve “İstanbul’da konut değil, ofis projeleri kazançlıdır” diyor.
- Borsa İstanbul’da yabancı payı, son 9 yılın en düşük düzeyine geriledi. Buna rağmen yabancı payı yükselen hisseler var. Yabancı payı 5 puan ve üzeri artan 8 hisse var. Yoğun satış yiyen de 7 şirketin kim olduğunu ve bu süreçte borsa performanslarını araştırdık.
- Electro World ve Darty’i satan alan Bimeks, yeni dönemde nasıl bir strateji izleyecek, şirketleri nasıl konsolide edecek? Şirketin genel müdürü Arif Bayraktar ile konuştuk ve şirketin satın alma sonrası stratejilerini anlattı. Bayraktar, piyasa paylarının birleşme sonrasında yüzde 20’ye yükseleceğini söylüyor.
- Yükselen kurlar, İstanbul’daki sanat etkinliklerine, konser programını değiştirecek mi? İptal edilen konser var mı diye araştırdık, aynı zamanda bu yılın konser programı da ortaya çıktı…
- Son yılların en hızlı büyüme alana sağlık sektöründe, ihtisas hastaneleri de zincirleşmeye başladı. Göz, diş, estetik derken, bu alanda oluşan hastaneler zincirlerini araştırdık. Yeni hastane yatırımlarını da haberleştirdik.

Haberin Devamı

3 bin 500 girişimci aranıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!