Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2015 15:43

Piyasa koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığı haberlerine sert tepki verdi. CHP ile AKP arasındaki koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığı haberinin ardından dolar/TL 2.82'yi sepet bazında TL 2.9750'yi aşarak yeni tarihi zirvesini test ederken, 10 yıllık gösterge tahvilde dün akşamdan bugüne yükseliş 25 baz puana kadar ulaştı. Borsa İstanbul'da da sert hareketler görüldü. BIST 100 ikinci seansta yüzde 3'e yakın düşüşle 76 bin puanın üzerinden işlem görüyor. Dolar, görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarına da tepki verdi ve Türk Lirası karşısında 2,8290 seviyesine kadar çıktı.

Haberin Devamı

Dolar/TL güne başladığı 2.7760 seviyelerinden gün boyu toplantıya ilişkin olumsuz beklentilerle yukarı bir seyir izledikten sonra toplantının olumsuz sonuçlandığına yönelik Reuters haberinin ardından 2.8210'a kadar yükselerek yeni zirvesini test etti.

Kur 17.07
'de 2,8290 seviyesinden işlem gördü.

Euro da TL karşısında saat 17.05 itibariyle 3,1465 seviyesine kadar yükseldiği görüldü.

BAŞBAKAN: ERKEN SEÇİM İHTİMALDİR
Görüşme sonrasında açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, erken seçimin bir ihtimal olduğunu söyledi.

Davutoğlu, "Atılması gereken adımlar neyse bu adımları atıp Türkiye'yi erken seçime götürme sorumluluğu üzerimizdedir" dedi.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu

Haberin Devamı

CHP'li üst düzey bir yetkili Reuters'a yaptığı açıklamada AKP ile koalisyon görüşmelerinin sonucunun olumsuz olduğunu belirtti.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu
TÜRKİYE'NİN BEKLEDİĞİ GÖRÜŞME BİTTİ

UBS Stratejisti Manik Narain, "Büyük risk tekrar seçimlere gidilmesi ve hiçbir şeyin değişmemesi. Bu durum Türk iş hayatına ve ekonomiye birçok belirsizlik getirecektir" dedi.

Tahvil-bono piyasasında ise 10 yıllık gösterge 12 Mart 2025 itfalı tahvilde dün spot kapanışta ortalama yüzde 9.63, valörde son işlemde yüzde 9.64 seviyesindeydi. Bugün 10 yıllık gösterge tahvilde işlem bazında 9.90 seviyesi test edilirken yükseliş 25 baz puana kadar ulaştı.

İLK GÖRÜŞMELER SONRASINDA 2,77'YDİ
AK Parti ve CHP heyetleri arasında ilk görüşme 24 Temmuz günü yapıldı. Anılan gün Dolar 2.77 TL seviyesindeydi. Sonrasındaki günlerde yatay bir seyir izleyen dolar, görüşmelerde olumsuz çıkması haberleri sonrası 2.82'yi aştı.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu

‘DÖVİZ KURUNUN ÖNÜ AÇILDI’
Hürriyet Dünyası yazarı Uğur Gürses, koalisyon görüşmeleri sonrası hükümetin kurulamamasının Türkiye ekonomisine ve piyasalara yönelik etkilerine ilişkin “Belirsizlik kapısı aralandı; döviz kurunun önü açıldı. Türkiye’nin önünde bir sürü kırılganlık var. Ayrıca dış konjonktür de bu belirsizliklerin etkisini artıracak nitelikte. Fed’in faizi artıracak olması örneğin…Türkiye’nin kredi notu tehlikeye girmiş oldu. Türkiye’nin notu düşebilir. Bu belirsizliğin yeni bir seçimle ortadan kaldırılması en erken ocak ayını bulur. Türkiye ekonomisi bunu taşıyamaz. Bu yüzden döviz kurunun önü açıldı diyorum” dedi.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu
REUTERS: GÖRÜŞMENİN ARDINDAN DALGALI SEYİR BAŞLADI

BORSA EKSİDE KAPANDI
Koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalması ve Başbakan'ın erken seçime işaret etmesiyle dalgalanan BIST-100 yüzde 1.39 düştü.

AKP ve CHP liderlerinin koalisyon görüşmesinden çıkacak sonuca odaklanan hisse senetleri piyasası gün boyunca satışlarla karşılaşırken; görüşmelerin olumsuz sonuçlanmasının ardından ilk tepki olarak kayıplarını yüzde 3'ün üzerine taşıdı ancak daha sonra kayıplarının bir kısmını telafi etti.
BIST-100 endeksi günü yüzde 1.39 düşüşle 77,085.5 puanda tamamladı.

Haberin Devamı

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP ile yürütülen koalisyon görüşmelerinde hükümet ortaklığı zemininin oluşmadığını ve erken seçimin güçlü bir ihtimal olduğunu açıkladı.

Davutoğlu, ilk tercihinin erken seçime giderken diğer partilerle anlayış birliği içinde TBMM kararıyla seçime gitmek olduğunu söyledi.

Dolar tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü / Dolar ne kadar oldu
AK PARTİ-CHP 35 SAAT İSTİKŞAFİ GÖRÜŞME YAPTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!