Belçikalı çiftçilerden protesto

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı çiftçilerden protesto
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2015 13:52

Belçikalı çiftçiler, ürettikleri ürünlerin fiyatlarının düşük olduğunu ve kar edemediklerini belirterek, ülke çapında protestolar düzenlemeye başladı.

Haberin Devamı

Belçika'nın bazı otoyolları ile süpermarketlerin dağıtım merkezlerinde gösteri düzenleyen çiftçi birlikleri, ürünlerinin "adil" fiyatlandırılmasını talep ediyor.

Protestoların otoyollarda trafik akışına engel olmayacağını ifade eden çiftçiler, "Rahatsızlık verdiğimiz için özür dileriz, ama biz sizlerin gıdası ve kendi varlığımız için mücadele ediyoruz", "Gıda sektöründe çiftçi hariç herkes kar ediyor" şeklinde yazılı pankart ve flamalar açtılar.

AB'nin Rusya'ya uygulamakta olduğu yaptırımlara karşı Rusya da AB'den tarım ve hayvan ürünleri almayı bırakmıştı. Bu nedenle son 2 yılda AB'de kırmızı et fiyatları yaklaşık yüzde 13 oranında düşüş göster gösterdi.

Ayrıca, AB'nin nisan ayında süt piyasasında 30 yıldır uygulanan kota sistemini kaldırarak sektörü tam rekabete açmasıyla süt fiyatları yaklaşık yüzde 20 oranında düştü. Avrupa'daki bazı çiftçi örgütlerine göre, AB'de süt fiyatları şu anda litre maliyetinin 12 cent altında satılıyor.

Avrupa Birliği (AB) Tarım Konseyi, özellikle besi hayvancılığı ve süt sektörünün sıkıntılarını görüşmek üzere 7 Eylül'de Brüksel'de olağanüstü toplanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!