Akıllı TV’ye Android desteği

Güncelleme Tarihi:

Akıllı TV’ye Android desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 01:03

Son yıllarda hızlı bir büyüme yakalayan akıllı televizyon pazarına teknoloji devlerinden de destek geldi. Arçelik dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Google’ın akıllı televizyon işletim sistemi Android TV’yi artık televizyon modellerinde kullanmaya başlıyor.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE son dönemlerde televizyon pazarında en önemli trendlerin başında gelen akıllı televizyonlar, arkasına teknoloji devlerinin geliştirdiği işletim sistemlerini almaya başladı. Buna Türkiye’deki ilk örnek Arçelik oldu. Yerli teknoloji şirketi Arçelik dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden biri olan Google’ın akıllı televizyon işletim sistemi Android TV’yi artık televizyon modellerinde kullanmaya başlıyor. Yapılan anlaşma Arçelik, Beko ve Grundig markalı televizyon modellerini kapsıyor. Arçelik’in üretimini ve satışını yapacağı akıllı televizyonlar Google servislerini destekleyecek ve kullanıcılara istedikleri içeriğe, istedikleri zaman ulaşım imkânı sağlayacak. Arçelik’in üretim ve satışını yapacağı Android işletim sistemli yeni nesil akıllı televizyonlar önümüzdeki dönemde tüketicilerle buluşacak.

Android TV ile kullanıcılar Google Play Store’dan farklı Google uygulamalarını Arçelik, Beko, Grundig markalı akıllı televizyonlardan deneyimleme imkânına kavuşmuş olacak. Kullanıcılar, Google Arama, YouTube, fotoğraf, oyun, arama ve uygulama gibi uygulamalara Android işletim sistemine sahip olacak yeni nesil akıllı televizyonları üzerinden ulaşabilecek.
Arçelik, daha önce Google’ın Android işletim Sistemi’ni tablet bilgisayarlarda kullanmaya başlamıştı. Akıllı televizyonlarda ise YouTube ile bir işbirliğine girmişti.

Haberin Devamı

GELECEĞİN KONSEPTİ

Google’ın geliştirdiği Android TV işletim sistemi, televizyon üreticileri arasında kısa zamanda popülerlik kazanmaya başladı. Bunun sebebi ise Android işletim sistemi için geliştirilen uygulamalar. Akıllı telefon ve tabletlerde olduğu gibi bir uygulama ekosistemi yaratmayı başaran Google, bu tecrübesini akıllı televizyonlara da aktarıyor.
Buna ek olarak Google, geliştirdiği akıllı ev sistemleri için Android TV işletim sistemini de kullanacak. Başka bir deyişle Android TV işletim sistemine sahip olan bir televizyon alan tüketiciler, gelecekte evlerindeki elektronik eşyaları bu televizyon modelleri üzerinden takip edebilecek ve kullanabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!