S&P'den kritik Türkiye yorumu

Güncelleme Tarihi:

S&Pden kritik Türkiye yorumu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 10:43

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard And Poors(S&P),Türkiye'deki siyasi belirsizlerin birkaç ay boyunca süreceğini ifade etti ve önümüzdeki dönemde mali performans ve borç dinamikleri zayıflarsa, not indirimine gidilebileceğine işaret etti.

Haberin Devamı

Kurumdan yapılan açıklamada, "Türkiye'de genel seçim sonuçları yargı, finansal düzenleyiciler ve merkez bankası üzerindeki baskıyı azaltıp politikaların öngörülebilirliğini artırabilir" denildi.

Açıklamanın devamında, "Koalisyon oluşması durumunda politikaların öngörülebilirliği kısmen kabinedeki önemli pozisyonlara yapılacak atamalara bağlı olacak" denildi.

CİDDİ UYARILAR GELDİ
Kredi derecelendirme kuruluşu, erken seçime gidilmesi halinde siyasi belirsizlik yıl sonuna kadar yüksek seyredebileceğini, yatırımlar gecikirse büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini belirtti.

NOT UYARISI
S&P, not indirime yönelik çok kritik mesaj da verdi.

Kurum, "TL'deki oynaklık tüketici güveni ve enflayon üzerinde etki yaratabilir; bu tarz gelişmeler mali performans ve borç dinamiklerini zayıflatırsa not indirimine yol açabilir" dedi.

Haberin Devamı

BELİRSİZLİK NE KADAR SÜRECEK?
S&P, Türkiye'de hükümet kurmanın gecikmesi ve erken seçimlere gidilmesi durumunda belirsizliklerin yıl sonuna kadar süreceğine inanıyor.

Kurum, Türkiye'deki parlamento seçimlerinin kredi notuna bir etkisi olmadığını ve raporda yapılan yorumların nota yönelik değişiklik veya teyit olarak algılanmaması gerektiğini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!