Küçük şehirler arası uçacak

Güncelleme Tarihi:

Küçük şehirler arası uçacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2015 01:29

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 1.5 milyar dolarlık ‘ilk yerli uçak üretim’ projesini dün İstanbul’da tanıttı.

Haberin Devamı

Orta menzilli olacak uçağın 2019’da gökyüzünde olacağını belirten Davutoğlu, yerli uçakla ilk uçuşun da Konya ile Yüksekova arasında gerçekleşecğini açıkladı. İlk yerli uçak Dornier 328, 32 kişilik ve orta menzilli olacak. İlk parti 50 adet üretilecek. 2019’da gökyüzünde olması planlanan 1.5 milyar dolarlık ilk yerli uçak projesi ‘Dornier’in Almanya’daki fabrikasının sahibi olan Sierra Nevada Corporation’ın (SNC) Başkanı Eren Özmen, uçakların, Türkiye’de büyük uçakların hizmet veremediği küçük şehirler arasında kullanılacağını belirterek, “Yerli uçak doğrudan seferlere imkan sağlayarak pazarı da doldurmuş olacak” dedi.

ÇAPRAZ UÇUŞLAR

Uzun yıllar Amerika’da yaşayan, uzay ve havacılık alanında ABD’de projeler yürüten SNC şirketinin Başkanı Özmen, lansmanı yapılan yerli uçak projesi konusunda ilk kez konuştu. Özmen, gazetecilere, “Bu proje, uçak tasarım modifikasyonları alanında onlarca yıllık kapsamlı deneyimimizden güç almaya devam eden SNC için büyük başarıdır” dedi. Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şirketimiz D328’in kanıtlanmış teknolojisine ve havacılık sertifikasyon uzmanlığına dayanarak, çok farklı pazarlar için gerekli sertifikasyonların alınmasını hızlandıracak. Proje, 30 ile 33 yolcu kapasiteli TRJ-328-150 TP ve TRJ-328-310 Jet uçaklarının üretim süreciyle paralel olarak, ileride 56-64 yolcu kapasiteli olması öngörülen yeni ve daha yüksek kapasiteli TRJ-628 jet ve turboprop uçaklarının tasarım, sertifikasyon ve imalat sürecini de kapsıyor. Bu benzersiz uçaklar, Türkiye’de halihazırda büyük uçakların pratik bir şekilde hizmet veremediği küçük şehirlerarasında doğrudan ve sıklıkla gerçekleştirilecek seferlere imkan sağlayarak doldurulmayı bekleyen bir pazarı da doldurmuş olacak.

Haberin Devamı

YENİ ALAN AÇILACAK

Böylece Türkiye’de bu projeyle gerek iş gerekse eğlence seyahati için yeni bir alan açılmış olacak. Temeli mevcut Bu uçakların ardından ise yeni yüksek teknoloji 628 uçak serisi gelecek. Proje aynı zamanda Türkiye’de dünya standartlarında bir havacılık ve uzay endüstrisi altyapısının kurulmasını sağlayacak.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!