Nijerya'da petrol azlığı hayatı durdurdu

Güncelleme Tarihi:

Nijeryada petrol azlığı hayatı durdurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2015 11:24

Afrika'nın en büyük petrol üreticisi olan Nijerya'da petrol tankeri sürücülerinin iş bırakma eylemlerinden dolayı ülkede hayat durma noktasına geldi. Petrol nakliyatının yapılmaması nedeniyle uçaklar piste kaldı, radyo ve televizyonlar çalışamaz hale geldi, cep telefonu operatörleri işleyişlerini sürdürümez durumda.

Haberin Devamı

Nijerya'nın büyük şehirlerinden Lagos'ta, yaklaşık bir aydır devam eden eylemler nedeniyle sivil araçlar da petrol bulamıyor. Normalde trafiğin en yoğun olduğu şehirlerden biri olan Lagos'ta sokaklar bomboş.

20 milyon kişinin yaşadığı şehir yarı yarıya boş bir görüntü çizerken, benzin istasyonları ellerinde petrol kalmamasından dolayı haftasonu kepenk kapattı.

Nijeryada petrol azlığı hayatı durdurdu

EYLEMCİLER TEHDİT ETTİ
Şehirde enteresan gelişmelerde oluyor. Bir benzin istasyonu sahibi elinde benzin olduğunu açıkladı. Ancak iş bırakma eylemi yapan sürücüler, istasyon sahibinin yerini yakmakla tehdit etti.

MarketWatch sitesine konuşan istasyon sahibi, can güvenliği nedeniyle isim vermek istemedi.

Haberin Devamı

Nijeryada petrol azlığı hayatı durdurdu

PETROL KARA BORSADA
Şehirde petrol kara borsaya düşmüş durumda ve polisler yol kenarlarında ellerinde bidonlarla petrol satan kişileri göz altına almaya başladı. Bu kişilerin ülkede petrolün litresini normalin dört katına sattığı görüldü.

Nijeryada petrol azlığı hayatı durdurdu

RADYOLAR SUSTU
İşleyişlerini jenetörlerle yürüten radyo istasyonları da ellerinde yakıt kalmamasından dolayı Cumartesi gecesi son yayınlarını yaptıklarını söyledi. Ülkenin en büyük radyo istasyonları Classic FM, The Beat ve City FM artık yayın yapamıyor.

SOSYAL MEDYADA ŞİKAYETLER ARTMAYA BAŞLADI
Ülkede uçuşlar yakıt sıkıntısından dolayı art arda ertelenince, yolcular sosyal medya üzerinden isyana başladı.

Bir yolcu, "Tüm uçuşlar ya iptal ediliyor ya da erteleniyor. Saatlerdir burada bekliyoruz" diye tweet attı.

Nijerya'nın en büyük özel havayolu şirketi Aero Contractors, uçuşlarının yüzde 80'nini iptal etti.

NEDEN İŞ BIRAKTILAR?
Nijerya'daki eylemin, petrol nakliyatçıları için kredi hatlarının daraltılması ve şartların sıkılaştırılmasından dolayı başladığı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!