Parça parça vuruyor

Güncelleme Tarihi:

Parça parça vuruyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 01:34

Oyak Renault ile Tofaş işçilerinin başlattığı iş bırakma eylemi, Kocaeli’ndeki Ford Otosan fabrikasını da etkiledi. Ford Otosan Genel Müdürü, “Bursa’daki imalatçılardan parça gelmediği için üretime ara vermeye karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

BURSA’da üretim yapan Oyak Renault ile Tofaş otomobil fabrikalarında çalışan işçilerin ek ücret artışı isteğiyle başlattıkları iş bırakma eylemleri Kocaeli’ndeki (Gölcük) Ford Otosan fabrikasının da durmasına neden oldu. Şu anda 6 bin 150 kişinin çalıştığı Ford Otosan’ın Genel Müdürü Haydar Yenigün, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bizde bir işçi hareketi yok. Ancak Bursa’daki imalatçılardan parça gelmediği için üretime ara vermeye karar verdik. Bursa’da parça aldığımız Coşkunöz’den gelecek haberi bekleyeceğiz. Bizim üretime geçmemiz onlara bağlı” dedi.
Ford Otosan’dan KAP’a dün yapılan açıklamada da, otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bazı şirketlerde geçtiğimiz hafta başlayan işçi eylemleri nedeniyle yaşanan parça ikmali sorununun ardından dün itibariyle Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında üretime geçici ara verildiği açıklandı. Ayrıca “Parça tedarik problemi çözüldüğünde, yıllık üretim planı kaybı telafi etmek amacıyla tekrar revize edilecektir” de denildi.

Haberin Devamı

SEKAPARK’TA TOPLANDILAR

DHA’nın haberine göre üretimin parça ikmali nedeniyle durduğu açıklanan Ford Otosan’da çalıştığını iddia eden bir grup da önceki gün İzmit Sekapark’ta açıklama yaptı. Grup fabrikada yetkili Türk Metal Sendikası aleyhine sloganlar atarken basın açıklamasını okuyan Hakan Cömert, “Yıllardır biz metal işçilerinin yaşadığı sorunlar artık dayanılmaz hale gelmiştir. Artık dişimizi sıkarak çalışmak, kıt kanaat geçinmek istemiyoruz. Çıkarlarımız da aynı olduğu için Ford Otosan’da da taleplerimiz kabul edilmezse Bursa işçi kardeşlerimizle aynı şekilde davranacağımızı ilan ediyoruz” dedi. Açıklamada, Ford Otosan işçisinin 20 Mayıs’ta çalışmayacağı, ayrıca metal sektöründeki sorunların kaynağının Türk Metal Sendikası olduğu ve bu sendikanın buradan gitmesi gerektiği belirtildi.

ÜRETİM DİRENİŞ NEDENİYLE DURMADI

DHA’nın haberine göre Türk Metal Sendikası Genel Sekreteri Yücel Yücel dün Sekapark’ta biraraya gelenlerin büyük bir bölümünün Ford Otosan Fabrikası işçisi olmadığını söyledi. Yücel, “Olaylardan dolayı Ford Otosan’a eksik malzeme geliyor. Fabrika Cumartesi ve 19 Mayıs’ta çalışmadı. Olaylara bağlı olarak dün de tatil kararı aldı. Direniş nedeniyle çalışmama durumu yok” dedi.

Haberin Devamı

Ototrim’de de üretim durdu

OTOMOTİVİN kalbi Bursa’da, Oyak Renault, Tofaş ve yan sanayi kuruluşları Coşkunöz ve Mako’da işçi eylemleri sürerken, dün sabah itibarıyla yan sanayi kuruluşlarından Ototrim’de de işçiler üretimi durdurdu. Ototrim işçileri adına açıklama yapan Soner Eryılmaz taleplerinin 4 maddede toplandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Türk Metal Sendikası’nı burada istemiyoruz bir. İkincisi Bosch sözleşmesi baz alınarak, bütün hakların aynısını buradaki işçi kardeşlerimiz de istiyor. Mako’daki Renault’taki, Tofaş’taki Coşkunöz’deki arkadaşlarımız da istiyor. Bu talepler karşılandığı zaman burada bir de Türk Metal’den herhangi bir sendika temsilcisi istemiyorlar. İşçiler kendi aralarında seçtikleri temsilcilerle bu işi götürmek istiyorlar. İşveren ve iş yeriyle herhangi bir sorunumuz yok. İş yerimizi seviyoruz. Fakat bu talepler karşılanmadığı sürece bu eylemimize devam edeceğiz.”
Fabrikada 650 dolayında çalışan bulunduğunu belirten Eryılmaz, işçilerin yüzde 90’ının Türk Metal Sendikasından istifa ettiğini söyledi.

Haberin Devamı

Hyundai’de üretim stokla sürüyor

HYUNDAI Assan’ın İzmit fabrikasında üretimin sürdüğü ancak her an durabileceği kaydediliyor. Hyundai Assan yetkilileri Bursa Mako’dan parça aldıklarını, şu an ellerindeki stok nedeniyle üretim yapabildiklerini belirterek, “1-2 gün daha parça almadan idare edebiliriz. Ama ya daha sonrası. Biz de üretimi durdurmak zorunda kalabiliriz” açıklamasını yapıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!