Develere ilgi arttı

Güncelleme Tarihi:

Develere ilgi arttı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2015 13:59

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da develere ilgi arttı. Suriye'den gelen develer tarlalarda koyunlarla birlikte otluyor. Bir deve besicilere ortalama 2 bin liraya satılıyor.

Haberin Devamı

Hayvancılığın önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da develere ilgi arttı. Geçmişte ulaştırma ve ordu hizmetlerinde çokça kullanılan, zamanla önemini yitiren develer, mera ve pazarlarda yeniden boy göstermeye başladı. Bazı besiciler, develerini koyunlarla aynı merada otlatıyor.

Develere ilgi arttı

Besici Salih Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazardan 3 ay önce tanesini 2 bin liradan aldığı 15 deveyi beslemeye başladığını söyledi.

Develere ilgi arttı
SINIRDAN KERVAN GEÇMİŞ!

'ESKİDEN EN ÇOK DEVE VARDI'

Son dönemde özellikle Suriye'den çok sayıda devenin kente getirildiğini ve pazarda alıcı bulduğunu anlatan Akdeniz, "Eskiden bu topraklarda en çok bulunan hayvan deveydi. Sonrasında pek ihtiyaç duyulmadığı için insanlar bu hayvanları elden çıkarmaya başladı.

Haberin Devamı

Develere ilgi arttı

Son dönemde bölgemizde deve sayısı arttı" diye konuştu. Pazardan bir ay önce 10 deve aldığını belirten Salih Çiftçi de hayvanları Kurban Bayramı'nda kesme niyetiyle beslediğini dile getirdi.

Develere ilgi arttı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!