29 bin 900 TL’ye önce Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

29 bin 900 TL’ye önce Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 10:06

PEUGEOT’nun Avrupa pazarı dışındaki ülkelerde de satış gerçekleştirerek uluslararası marka olma yolunda ilk adımı attığı modeli 301, Fransız üreticiyi krizden çıkaracak ‘fetih otomobili’ olacak.

Haberin Devamı

Antalya’da düzenlenen dünya lansmanında konuşan Peugeot Türkiye ve Mağrib ülkelerinden sorumlu bölge direktörü David Rio, “Marka olarak hassas bir dönemden geçiyoruz ama kontrol bizde. Ekonomik sıkıntıları aşmak için aldığımız önlemlerin etkisini 1.5 yıl içinde görmeyi bekliyoruz. 301, Peugeot’nun fetih aracı olacak. Ortadoğu sıcağından, Rusya soğuğuna kadar her yere hitap edecek” dedi. Ellerindeki 10 milyar dolarlık likidite için, ‘Paraşütle uçaktan atlamış bir adamın, doğru zamanda paraşütü açması için bekleme fırsatı veriyor’ değerlendirmesini yapan Rio, “Bir krizde olduğumuz doğru ama bu kontrolü elimizde olan bir kriz. Yani tedavisi olan bir hastalığa tutulmuş durumdayız” diye konuştu.

Peugeot’nun 301 için uygulamaya başladığı stratejinin gelecek modeller için de aynı şekilde uygulanmaya devam edeceğini ifade eden Rio, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Geçtiğimiz yıllarda çok düşük fiyatlı bir otomobil markası yaratmak gibi bir fikrimiz vardı. Ancak krizle birlike bu fikri rafa kaldırdık. 301 gibi modelleri geliştirerek uluslararası marka olma yolunda, daha hızlı büyüyen pazarlara odaklandık. ”

Haberin Devamı

C sınıfını yakalıyor

PEUGEOT’nun küçük sınıftaki yeni temsilcisi 208 platformunda geliştirilmiş olmasına rağmen C segmenti otomobillerdeki dingil mesafesini yakalayan 301, iç hacim dikkate alındığında üst segment özellikleri sunuyor. 640 litrelik bagaj hacmine sahip olan aracın ağırlığı ise 980 kilogram. 301’de 1.2 litre 72 beygir ve 1.6 litre 115 beygir benzinli motor seçenekleriniwwn yanı sıra 1.6 litre 92 beygir gücünde dizel motor versiyonu da bulunuyor. 1 Kasım’dan itibaren 29 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan araçta Access, Active ve Allure olmak üzere üç farklı donanım seçeneği mevcut. ESP tüm modellerde standart olarak sunuluyor. Peugeot Türkiye, 1 yılda 10 bin adet 301 satmayı hedefliyor.

29 bin 900 TL’ye önce Türkiye’de

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!