6 bin 417 taşeron işçiye kadro müjdesi

Güncelleme Tarihi:

6 bin 417 taşeron işçiye kadro müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2015 01:34

Başbakan Ahmet Davutoğlu 6 bin 417 taşeron yol işçisinin kadroya alındığı müjdesini verdi. Davutoğlu kamudaki tüm taşeron işçiler için çalışma yaptıklarını ve seçimden sonra kadroya alınmaları için net adımların atılacağını dile getirdi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Karayolları’nda çalışan 6 bin 417 taşeron işçinin kadroya alınacağını açıkladı. Davutoğlu, asıl işte çalışan tüm taşeron işçilere kadro verilmesi konusunda bir tasnif yapacaklarını ve bu konudaki müjdeyi seçimden sonra vereceklerini söyledi.Başbakan Davutoğlu, Ankara Arena’da karayolları işçilerine yaptığı konuşmada 6 bin 417 işçinin kadroya alınmasının hayırlı olmasını dileyerek artık asıl işi yapan hiç kimsenin taşeron işçisi olarak çalıştırılmayacağını vurguladı. Buna net bir ayrım getirdiklerini belirten Davutoğlu “Asıl iş yapanlar, yardımcı iş yapanlar, bunları tanımlayacağız. Bakanlar Kurulu’na bu yetki verildi ve o günden bugüne bütün kurumlarımızla, bütün bakanlıklarımızla tek tek tasnif ediyoruz, belirliyoruz. Asıl iş yapılan alanlarda, kesinlikle taşeron işçi uygulamasına son vereceğiz. Yardımcı iş hizmet alımı olan alanları da tek tek tanımlayıp, sınırlayacağız. Seçim sonrasında bu konularda net adımlar atacağız. Bunun ilk uygulaması olarak ilk adım olarak karayollarında çalışan taşeron işçilerimize kadro müjdesi veriyoruz” dedi.

1936’DA BAŞLADI

Taşeron meselesinin AK Parti iktidarlarının çıkardığı bir mesele olmadığını belirten Davutoğlu şöyle konuştu: “Taşeron meselesini ilk çıkaran 1936’da CHP iktidarıdır. Biz bunu avucumuzun içinde bulduk. Biz bu devasa problemi çözebilmek için birçok adım attık. 12 yıl içinde, emekçinin hakkını vermek için devrim mahiyetinde reformlar yaptık. Hiç kimsenin cesaret edemediği Sosyal Güvenlik Reformu’nu çıkardık.”
Çalışma Bakanı Faruk Çelik kamu işçilerinin, memurlar gibi bir kentten başka kente nakil hakkının bulunmadığını belirterek, çıkardıkları yasal düzenlemeyle işçilere de nakil hakkı getirdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

5 yıllık fark alacaklar

YOL-İş Genel Başkanı Ramazan Ağar hurriyet.com.tr’nin sorularını yanıtladı. Ağar, kadrolu devlet işçisi haline gelen taşeron işçilerin 30 gün içinde Karayolları Genel Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerini söyledi. Ağar “Geriye dönük maaş farklarını alacaklar. Ama bu 5 yılla sınırlı olacak. Şu anda asgari ücretli olarak, 949 lira maaşla çalıyorlar. Şimdi maaşları net 2 bin liraya yaklaşacak. Yılda 4 maaş da ikramiye alacaklar. Ne yıllık ne de haftalık izinleri vardı. Şimdi hem haftalık izin yapacaklar hem de kıdemlerine göre 24 ila 40 gün arasında yıllık izinleri olacak. Ayrıca taşeron olarak çalışmaya başladıkları günden itibaren ‘devletin kadrolu’ işçisi sayılacaklarından emekli olurken ikramiyelerini de buna göre alacaklar” dedi.

Haberin Devamı

100 BİN İŞÇİ KADRO BEKLİYOR

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da konuşmasına Cahit Sıtkı Tarancı’nın “Memleket isterim” şiirini okuyarak başladı. Kamuda asıl işte çalışan 100 bin işçinin olduğunu, çalışma hayatının birçok sorunun bulunduğunu ifade eden Atalay, “Verilen kadro müjdesiyle bugün sözün bittiği yerdeyiz. Bundan dolayı da bu konuları burada değil, Zonguldak’taki 1 Mayıs kutlamalarımızda dile getireceğiz. Bugün söyleyecek tek bir şey var: Bu işte emeği olanlardan Allah razı olsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!