Parsel parsel satılık gölet

Güncelleme Tarihi:

Parsel parsel satılık gölet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 09:00

İstanbul Bahçeşehir’deki gölet alanının ihale ile satışa çıkması tartışma yarattı. Bahçeşehir’deki sivil toplum örgütlerinin temsilcileri bölgenin betonlaşacağını söylerken, belediye göletin satılmayıp, yeşil alanın artacağı iddiasında.

Haberin Devamı

Parsel parsel satılık gölet
BAHÇEŞEHİR’deki gölet çevresini tekrar yapılaşmaya açacak arsa satışı ihalesi Resmi Gazete’de ilanla duyuruldu. Başakşehir Belediyesi 9 Nisan’da Resmi Gazete’de yayımlanan açıklamasında 607 ada 2,5,6,7,8,9 ve 10 sayılı parsellerin hasılat paylaşım modeliyle satışa çıkardığını duyurdu. Satışa çıkan ada ve parseller gölet alanının sınırları içinde bulunuyor. 22 Nisan’da yapılacak ihalede 11 bin metrekare emsale esas inşaat alanı için muhammen bedel 35 milyon lira +KDV olarak belirlendi. Geçici teminat bedeli ise 1 milyon 50 bin TL olarak açıklandı. Satılacak parsellerin toplam büyüklüğü 229 bin 798 metrekare. Bu alanda topam 11 bin metrekare inşaat öngörülüyor. Ancak parsellerin tamamının ihaleye konu olması nedeniyle ileride emsal artışlarıyla inşaat alanlarının büyütülmesinden korkuyor.

Haberin Devamı

Parsel parsel satılık gölet

İmar planına göre satılacak parsellerde göl bölgesi de bulunuyor.

BELEDİYE GÖLET BÜYÜYECEK DİYOR

Başakşehir Belediyesi gölet alanının projesinin belirlenmesi için www.goleticinfikrimvar.com isimli bir internet adresi açtı. Konuyla ilgili olarak Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Başakşehir Belediyesi’nin internet sitesinde yaptığı açıklamada, “Seçimden önce söz verdiğimiz gibi Bahçeşehir göletimizi 5 kat büyüklüğe ulaştıracak projemizin ilk adımını hayata geçirmek için bu maddeyi meclise sunduk. Bahçeşehir’in artan nüfusunun yeşil ve rekreasyon alanı ihtiyacından doğan talebi, Bahçeşehirlilerin isteği doğrultusunda karşılamak istiyoruz. Bu amaçla sadece ve sadece Bahçeşehirlilere hizmet düşüncesiyle kollarımızı sıvadık. Bu anlamda Bahçeşehir’deki aktif yeşil alan iki katına çıkacak ve rekreasyon alanları genişleyerek vatandaşımızın kullanımına sunulacaktır” açıklamasında bulunmuştu. İhalenin gündeme gelmesinden sonra görüşmek istediğimiz belediye yetkililer sorularımızı yanıtlamadı.

Haberin Devamı

Parsel parsel satılık gölet

BÖLGE HALKI ENDİŞELİ

Belediyenin ‘Göleti’i satmıyoruz’ açıklamasına karşın Bahçeşehirliler endişeli. 2013 yılında da aynı alanın satışa çıktığını, tepkiler sonrası geri adım atıldığını belirten Bahçeşehirliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ayfer Dikbaş “İhalde açıklanan alan BAHÇEŞEHİR Gölet’inin tamamı. Belediye burayı satmıyoruz derken yalan söylüyor. Bölge betonlaşacak” dedi. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile dernek adına görüştüklerini belirten Dikbaş şunları söyledi: “Başkan Uysal belediyeye kaynak için bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi. Dernek olarak 18 Nisan’da Bahçeşehir’de eylem yapacağız. İhaleyi durdurmak için de dava açacağız.” Avukat Cenk Söbe ise alanın satışından endişe ettiklerini söyledi. Söbe, “Bu yeşil alan satılıyor. Belediye Meclisi’nden alınan kararla bu iş gerçekleştirilecek. 9 Nisan’da alanın ihale ilanı ilk kez çıktı. Belediyeyle temas kurmaya çalıştık ama bir netice alamadık. Gölete bir çivi bile çakılmasını istemiyoruz. Civardaki yeşil alanlar zaten bize yetmiyor. Adım atacak yer yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

'SATMIYORUZ' DİYOR

BAŞAKŞEHİR Belediyesi tarafından açılan www.goleticinfikrimvar.com isimli internet adresinde yapılan çalışma ile ilgili şu açıklama yapıldı: “Gölet’i satmıyoruz, içiniz rahat olsun. Özel mülke ait alanı Belediye olarak satın alarak şimdiki göletimizi sizlerin hizmetine sunmuştuk. Göletimiz yok olmayacak, aksine daha da büyüyecek. Bahçeşehir Göleti, 300 bin metrekarelik Bahçeşehir Park rekreasyon alanı içinde yer alıyor. İstanbul’un ilk ve en büyük suni göleti olan ve 26.000 metrekarelik bir alanı kaplayan Bahçeşehir Göleti, Boğazköy’le birleşecek. Yapılan çalışmalarla Gölet’i 1500 dönüme yani şimdikinden iki kat daha büyüyecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!