Borsa’da gong kadın-erkek eşitliği için çaldı

Güncelleme Tarihi:

Borsa’da gong kadın-erkek eşitliği için çaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 12:17

İstanbul'da Türkiye iş dünyası ve sermaye piyasalarının aktörleri BM'in "kadın - erkek eşitliği için Borsa Gongunun çalınması" töreninde buluştu.

Haberin Devamı

Törene Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, UN Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Argüden, Borsa İstanbul Genel Müdür Vekili Hüseyin Zafer, UNCTAD Yatırım ve Girişimcilik Direktörü James Zhan ile UN Women Avrupa/Orta Asya Direktörü ve Türkiye temsilcisi Ingibjorg Gisladottir katıldı.

Dünya çapında 860’dan fazla imzacısı bulunan WEPs’in imzacı sayısının Mart 2015'de 1.000’e ulaşmasını hedefleniyor.

Bu hedefe bir katkı da iş kadını ve akademisyen kimliğiyle tanınan Yasemin Öney Cankurtaran’dan geldi. ILO verilerine dikkat çeken Cankurtaran, Türkiye'deki şirketlerde yüzde 12.2 oranında kadın yöneticinin bulunduğunu ve bu alanda 126 ülke arasında 94'üncü sırada yer aldığımızı belirtti.

Yüzde 30.8 ile Avrupa ve Orta Asya bölgesinde kadınların iş gücüne en düşük oranda katıldığı ülke olan Türkiye'nin, İran, Filistin, Endonezya ve Zimbabwe gibi ülkelerin bile gerisinde kalmasına dikkat çeken Yasemin Öney Cankurtaran, sahibi olduğu şirketlerin, WEPs’in imzacısı olduğununu ve özellikle siyasi partilerin ve üniversitelerin kadınların güçlenmesi yönünde atılan bu küresel girişimi desteklemesi için bir çalışma yaptığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!