'Yeni genel müdür için komite oluştu'

Güncelleme Tarihi:

Yeni genel müdür için komite oluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 17:51

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, Süreyya Ciliv’in istifası sonrası boşalan genel müdürlük koltuğuna atanacak yeni isim için çalışmaların şeffaf bir biçimde yürütüldüğüne işaret etti. Erden, bu konuda uluslararası bir danışmanlık şirketinden de destek aldıklarını kaydetti.

Haberin Devamı

Turkcell’in finanstan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erden, CNBC-e yayınında yaptığı açıklamada, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Erden, yeni genel müdür ataması için çalışmaların devam ettiğini, gelecek hafta yapılacak

Yeni genel müdür için komite oluştu
yönetim kurulu toplantısı sonrası daha net bir durumun ortaya çıkacağına işaret etti.

Erden, üzerinde çalışılan isim sayısını ‘tek haneli’ olarak ifade ederken, belirlenen seçim komitesinin adayları değerlendirdiğini kaydetti.

Bu konuda uluslararası bir danışmanlık firmasından da destek alındığını kaydeden Erden, yürütülen sürecin şeffaf olduğu vurgusu yaptı.

Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Doğan Erden, Turkcell’in genel müdür aday sayısının yapılan elemeler sonucunda 10’dan daha az sayıya düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

'RAKAM TEK HANELİ'

Erden, “Genel müdür seçim süreci şeffaf bir şekilde devam ediyor. Uluslararası bir danışmanlık firması ile Turkcell’in yönetim kurulu işbirliği içinde ve tüm dünya ve Türkiye adayları inceleniyor. Genel müdür aday rakamı tek haneli bir rakama indi. Uluslararası bir danışmanlık firması yürütüyor bu işi. Turkcell ve Türkiye için en doğru CEO seçilecektir.” dedi.

En hızlı işleyen süreçlerden biri olduğuna işaret eden Erden, gelecek hafta yönetim kurulu olduğunu ve sürecin haftaya daha netleşeceğini ifade etti. 2014 yılını da değerlendiren Erden, “2014 yılı güzel geçti, yüzde 6’lık bir büyüme sağladık. 4. çeyrekte karın düşmesinin nedeni ise Ukrayna’da kur farkı zararlarından 1 milyar TL’ye yakın bir düşüş oldu.” dedi. Erden 2015’te 3,850 – 4,050 milyon TL arasında AVFÖK beklediklerini söyledi. Erden 7 yıllık yatırımın sonunda 3G’den 4G’ye geçeceklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!